Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

BLOG: Ultratop Chart Chat

ĎCrazyí wordt 7de top 10-hit voor Lost Frequencies

 

‘Perfect’ van Ed Sheeran blijft met gemak een zesde week op de eerste plaats in Vlaanderen, een handje geholpen door de release van de duetversie met Beyoncé (een van die zeldzame popartiesten die Eds supersterrenstatus kunnen evenaren). Nadat ‘Queen B’ eerder al op ‘Mi gente’ van J Balvin & Willy William werd losgelaten, komt ze nu dus ook deze schuifelballade wat extra cachet en hitappeal geven! Camila Cabello bereikt inmiddels alweer een nieuwe piekpositie op 2 met het sinds kort platina ‘Havana’, tevens de piekpositie tot nu toe van Camila’s solodoorbraakhit in de Billboard Hot 100 van haar Amerikaanse thuisland. In de Britse top 40 heeft de zomerse jam (zelfs lang na het verstrijken van de zomer) wel reeds 5 weken op 1 bij elkaar gesprokkeld, en aan de andere kant van de wereld in Australië drie weken. De prettig gestoorde heren van Portugal. The Man halen ook al een nieuwe hoogste notering binnen, nu op 4 met hun airplay-nummer 1 ‘Feel It Still’. De sterkste stijger raast van 48 naar 8: ‘Crazy’ van Lost Frequencies & Zonderling. De single wordt zo reeds maar liefst de zevende top 10-hit in Vlaanderen voor die eerstgenoemde, die deze tijd drie jaar geleden doorbrak met zijn instantclassic ‘Are You With Me’!

 

 


Ultratop
08/12/2017
Jasper Steverlinck looft de liefde als hoogste nieuwe

 

Imagine Dragons halen hun tweede top 20-hit binnen met ‘Whatever It Takes’ (22-16) terwijl hun Amerikaanse landgenoot Charlie Puth zich nogmaals herpakt met ‘How Long’ (31-20). Kort na het ietwat verrassende succes van de niet zo commerciële single ‘That’s Not How Dreams Are Made’ overtreft de gouden keel van Jasper Steverlinck zelfs al de #29-piek van die ballade met het opnieuw bijzonder melancholische ‘Here’s To Love’, de hoogste nieuwe op 22. Normaal gezien wordt van een nummer eerst een studioversie uitgebracht en pas later een live-uitvoering maar bij deze plaat is het een beetje de omgekeerde wereld, aangezien hij eind oktober reeds uitkwam op de live-ep ‘Uncut’ en pas een maand later in deze studio-opname, geproducet door ouwe rot Jean Blaute! Mogelijk heeft Jasper zich bij het schrijven van het nummer, al dan niet bewust, laten inspireren door het legendarische Gilbert Bécaud-chanson ‘Et maintenant’... Lil Kleine en Ronnie Flex klimmen van 39 naar een nieuwe hoogste positie op 29 met ‘Loterij’, dat in hun Nederlandse bakermat inmiddels naar de onderste helft van de Single Top 100 is weggezakt. Exact evenveel plaatsen winst (10 dus) boeken Henri PFR & Romeo Blanco feat. Veronica met ‘In The Mood’, van 41 naar 31. En nog een lid van het clubje tien-plaatsen-stijgers is het Nederlandse duo Lucas (de Wert) en Steve (Jansen) met ‘Up Till Dawn (On The Move)’, een makeover van de Barthezz-hit in de trendy tropical house-stijl.

 


Ultratop
08/12/2017
Luis Fonsi scoort tweede wereldhit en Axelle Red is terug

 

Luis Fonsi geeft de sceptici lik op stuk door buiten de Spaanstalige wereld, waar hij al bijna 20 jaar lang een grote ster is, tegen vele verwachtingen in géén onehitwonder te worden. De Puerto Ricaanse charmeur volgt zijn 4x platina gigahit ‘Despacito’ (12 weken op 1 bij ons deze zomer en in heel wat landen nóg langer) op met het wederom bijzonder dansbare ‘Échame la culpa’ (‘Geef mij de schuld’), nieuw op 41. Na Justin Bieber neemt Fonsi opnieuw een grote ster uit de Amerikaanse tienerpop onder de arm, deze keer Demi Lovato. Het is voor Demi wel al van haar Frozen-hit ‘Let It Go’ uit 2013/14 geleden dat ze nog eens als hoofdartiest de Ultratop 50 haalde. Op 42 hebben we de comeback van een van de succesvolste muzikale Belgen ooit in het buitenland: Axelle Red. De al jarenlang tussen België, Frankrijk en de VS pendelende Hasseltse singer-songwriter met een sterk sociaal engagement heeft haar eerste top 50-hit in bijna vijf jaar te pakken met het tweetalige Frans-Engelse ‘Who’s Gonna Help You?’. Dit voorsmaakje van een begin 2018 uit te komen nieuw album bevat referenties aan de sound van Emeli Sandé en andere soulpopsirenes van de jongste jaren.

 


Ultratop
08/12/2017
Avicii en Rita Ora zijn samen eenzaam

 

De 45ste plaats ten slotte is weggelegd voor de Zweedse ster-dj Avicii, die zijn livesets uit gezondheidsredenen voorgoed vaarwel lijkt te hebben gezegd maar eind deze zomer na enkele jaren windstilte wel de draad van zijn studiowerk weer oppikte met de gouden top 20-hit ‘Without You’ featuring Sandro Cavazza. Voor de opvolger deed hij een beroep op een nog bekendere naam: de Kosovaars-Britse Rita Ora, die dankzij de tophit ‘Your Song’ nu ook in Vlaanderen eindelijk gevestigd is als hitmaakster. Hun samenwerking heet ‘Lonely Together’, een titel die sterk doet denken aan ‘Scared To Be Lonely’ van een ander m/v-duo uit de EDM-sfeer Martin Garrix & Dua Lipa. Ligt het top 10-succes en de platina onderscheiding van die hit ook binnen het bereik van deze single?

 


Ultratop
08/12/2017
U2 heeft zijn zevende nummer 1-album te pakken

 

K3 moet na twee weken plaats maken aan de top van de albumchart voor een andere groep met een naam bestaande uit een letter-cijfer-combinatie: U2! Bono en de zijnen hebben hun zevende nummer 1-album van de laatste 20 jaar binnen met ‘Songs Of Experience’, een logisch vervolg op #2-voorganger ‘Songs Of Innocence’ uit 2014 (die de Ieren, in het kader van een breed besproken stunt, in eerste instantie gratis beschikbaar stelden voor alle iTunes-gebruikers). De kindervrienden van Ghost Rockers zijn nieuw op 8 met ‘De finale’, het begeleidende album bij de vierde en laatste reeks van hun bij het jonge volkje geliefde tv-serie. Rockdino’s The Rolling Stones komen binnen op 12 met ‘On Air’, een bloemlezing van radiosessies bij de BBC uit hun begindagen tussen 1963 en 1965. Net buiten de top 20 vinden we op 23 ook nog de soundtrack bij de op 20 december uit te komen derde F.C. De Kampioenen-film, het deels in Zuid-Afrika gefilmde Forever. Deze dubbelaar bevat één schijfje met een ‘Afrika Partymix’ en één met favoriete voetbalhits, plus nieuw werk van ex-K3-lid Kathleen en de nieuwe Niels Destadsbader-single ‘Tranen met tuiten’ als toemaatje.

 


Ultratop
08/12/2017
New Music Friday: Camila Cabello - Never Be The Same

 

Op nummer 1 deze week verwelkomen we Camila Cabello met 'Never Be the Same'. Daarnaast zijn er ook nog nieuwe singles van o.a. Axwell/\Ingrosso, The Script, Taylor Swift en jawel ook de enige echte Slim Shady, Eminem is terug!
Ontdek de playlist op www.newmusicfriday.be


We geven deze week een mooie collectie Belgische compilatie-cd's weg. Wil je kans maken op het beste van eigen bodem? Surf dan snel naar onze Facebookpagina om deel te nemen.

We wensen je alvast een prachtig weekend!


Ultratop
08/12/2017
5 weken op 1 voor Ed Sheerans Ďperfecteí plakker

 

Vijfde week aan de top voor het platina ‘Perfect’ van Ed Sheeran, waarmee de goede man in het jaar 2017 dus reeds 20 weken aan de top van de Ultratop 50 heeft gestaan als we dat optellen bij de 15 weken van ‘Shape Of You’ (trouwens nog maar weer eens omhoog van 50 naar 42...). De ballad, nu ook verkrijgbaar als duetversie met Beyoncé, krijgt inmiddels niet alleen slowende koppeltjes de dansvloer op maar kan ook feestbeesten bekoren dankzij remixen door Mike Perry en Robin Schulz. Ook ex-nummer 1 ‘New Rules’ van Dua Lipa (eentje omlaag van 2 naar 3) wordt ondersteund door enkele sterke mixen, in het bijzonder de pas geloste Initial Talk Remix, die zo uit pakweg 1985 geteletransporteerd lijkt! De sterkste stijger raast van 44 naar 15: ‘Let You Down’ van de christelijke hiphopper N(athan) F(euerstein), een top 10-hit in heel Scandinavië, Ierland en Duitsland. In de Billboard Hot 100 van NF’s Amerikaanse vaderland moet de single het vooralsnog wel met een bescheiden 48ste plaats stellen. In onze Ultratop 50 Urban klimt hij in elk geval ook al royaal, van 12 naar 3.

 


Ultratop
01/12/2017
meer laden
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?