Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

BLOG: Ultratop Chart Chat

'Despacito' evenaart de 12 weken op 1 van 'The Ketchup Song'

 

‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee voert in diverse landen al een hele poos de officiële hitlijsten aan. Zo staat in Australië de teller op 13 weken, in de VS op 14 weken, in Frankrijk op 15 weken en in Duitsland zelfs op 16 weken. Dat is slechts één week verwijderd van het all-time-record daar, de 17 weken die Boney M.’s ‘Rivers Of Babylon’ in 1978 bij onze oosterburen aan de top stond! In Vlaanderen is het Puerto Ricaanse duo aan 12 weken op de eerste plaats aanbeland, waarmee het ‘trage’ latinliedje het record van ‘The Ketchup Song (Aserejé)’ door Las Ketchup uit 2002 evenaart als de langst op 1 genoteerde Spaanstalige single ooit. Calvin Harris had reeds twaalf top 10-hits in Vlaanderen binnengehaald en van dat dozijn heeft er mooi de helft, zes stuks dus, tevens de bovenste vijf bereikt, nu zijn nieuwste UK Number One ‘Feels’ featuring Pharrell Williams, Katy Perry en Big Sean doorklimt van 9 naar 5.

 


Ultratop
18/08/2017
Charlie Puth bereikt nieuwe climax

 

Twee van de bekendste Belgen in het buitenland van de 21ste eeuw tot nu toe (of zelfs ooit?), Lost Frequencies en Netsky, herpakken zich nogmaals met hun samenwerking ‘Here With You’. Deze gaat van 12 naar 6 in de algemene singleslijst en zelfs van 5 naar 1 in de Ultratop 50 Dance, waar de plaat reeds een derde verblijf op de eerste plaats inzet. Nog een mannelijk gelegenheidsduo, J Balvin en Willy William, klimt van 14 naar 9 met het monotone maar doeltreffende ‘Mi gente’, dat in de Nederlandse Single Top 100 zowaar de kolos ‘Despacito’ van de eerste plaats loswrikte. De Amerikaanse charmeur en duivel-doet-al Charlie Puth sleept in een 13de week notering een nieuwe piekpositie in de wacht op nummer 15, met het met goud bekroonde ‘Attention’. Bij onze Waalse landgenoten raakte de radiovriendelijke song zelfs tot een tweede plaats, de beste chartscore eender waar ter wereld!

 


Ultratop
18/08/2017
Laura Tesoro klimt zelfs na 3,5 maanden weer wat 'Higher'

 

Over slow burners gesproken, op 21 evenaart Laura Tesoro in een 16de week nogmaals de hoogste notering die ze met haar internationaal klinkende zomersingle ‘Higher’ kort na de release begin mei, meer dan drie maanden geleden, reeds behaald had! Laura’s nominatie bij de Zomerhit van Radio 2 en de bijhorende media-aandacht zal wel niet vreemd zijn aan deze remonte. De winnaar van de hoofdtrofee bij de live op Eén uitgezonden prijzenshow, ‘Skwon meiske’ van Niels & Wiels, gaat er weer eentje op vooruit van 3 naar 2 in de Vlaamse Ultratop 50 voor Nederlandstalig repertoire (achter Van Echelpoels ‘Sinds nen dag of 2 (38 jaar)’, inmiddels 7 weken op 1). Zit er binnenkort een verdere re-entry in de ‘grote’ top 50 in voor de West-Vlaamse herwerking van Alvaro Solers ‘Sofia’ door Laura's collega-VTM-presentator Niels Destadsbader, dé lieveling van de Vlaamse meisjes en hun mama’s/oma’s?

 


Ultratop
18/08/2017
Louis Tomlinson houdt Harry, Niall & Liam gezelschap

 

Na haar schoorvoetende optocht richting Ultratop 50 is Shakira nu duidelijk goed vertrokken met ‘Me enamoré’, dat de sterkste stijger wegkaapt van 43 naar 28. Er is ook weer lichte winst voor ‘Ciao Adios’ van Anne-Marie (Nicholson), omhoog van 42 naar 39 mogelijk in het zog van haar optreden op de Lokerse Feesten. Op de Waalse Ultratopsite kan je overigens een exclusief interview met de Britse popsensatie lezen door onze reporters Cédric & Olivier! Het catchy ‘Ciao Adios’ staat 17 weken genoteerd in de Ultratop 50, exact hetzelfde aantal weken als een wereldhit die weer een re-entry maakt op 49 en zo een derde sessie inzet in de lijst: ‘Believer’ van Imagine Dragons. In die 17 weken kwam de single, nog steeds in de top 5 van het Amerikaanse thuisland terug te vinden, echter nooit hoger dan een bescheiden 38ste plaats, wat wel een unicum te noemen valt! De opvolger ‘Thunder’ is een stukje hoger geraakt, meer bepaald nummer 13 (hij blijft nu staan op 17 in zijn negende week). De enige volwaardige nieuwkomer hebben we op 48: ‘Back To You’, de tweede top 50-hit voor de jonge vader Louis Tomlinson buiten One Direction om. Na zijn #26-hit ‘Just Hold On’ met Steve Aoki gaat het deze keer om een samenwerking met de Amerikaans-Albanese Bebe Rexha en de Britse producer Digital Farm Animals alias Nicholas Gale (ondanks de naam dus geen groep maar een soloproject). Met verder nog Harry Styles op 16, Niall Horan op 29 (nieuwe piekpositie voor tweede solosingle ‘Slow Hands’!) en Liam Payne op 50 is de voltallige bezetting van '1D' deze week van de partij in de Ultratop 50, althans zoals ze was toen de pauze van onbeperkte duur begin vorig jaar van start ging!

 


Ultratop
18/08/2017
Nieuwe albums van Willy Sommers, Kesha en Avicii

 

Het in België bijzonder populaire Arcade Fire blijft een derde week op de eerste plaats van de albumlijst geparkeerd met ‘Everything Now’, beter dan de twee voorgangers ‘The Suburbs’ en ‘Reflektor’ die het beide slechts één week aan de top volhielden. De hoogste nieuwe op een derde plaats is voor de pas 65 geworden Vlaamse showbizzveteraan Willy Sommers met ‘Boven de wolken’, waarop diverse covers van zijn Duitse evenknie Roland Kaiser staan, evenals een duet met Wim Soutaer en een nummer geschreven samen met Will Tura! Ietsje lager op 17 hebben we de terugkeer van een van dé popsterren van begin jaren 2010, Kesha Sebert, die jarenlang in een verbeten juridische strijd verwikkeld was met haar van misbruik beschuldigde producer/platenbaas Lukasz ‘Dr. Luke’ Gottwald en hierdoor niet eens nieuwe muziek mocht uitbrengen. Singlehits à la ‘Tik Tok’ en ‘Timber’ zitten er voor de Californische blondine (die het dollarteken uit haar artiestennaam heeft laten vallen) anno 2017 niet echt meer in maar ze heeft alleszins haar hoogste albumpiek tot nu toe te pakken met ‘Rainbow’. Nog een hitmaker uit de start van het huidige decennium die na een lange stilte een poging tot comeback onderneemt, Tim ‘Avicii’ Bergling, levert de hoogste nieuwkomer in de Mid Price albums met een 6 tracks tellende ep, waaronder samenwerkingen met Sandro Cavazza, Rita Ora en AlunaGeorge.

 


Ultratop
18/08/2017
Vierde top 10-hit voor Oscar And The Wolf

 

De met meer dan 3 miljard views inmiddels meest aangeklikte videoclip ooit op YouTube, ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee, blijft een elfde week non-stop aan de top van de Ultratop 50. De voornaamste concurrentie komt deze week van iets dichter bij huis dan Puerto Rico: Regi Penxten, met zangwerk van de (voorlopig nog?) nobele onbekende Alexander, op ‘Where Did You Go (Summer Love)’ van 3 naar 2. Nog een Belgische naam die goede zaken doet, is Oscar And The Wolf: de internationaal in trek zijnde dreampopband noteert na ‘Strange Entity’, ‘You’re Mine’ en ‘Back To Black’ zijn vierde top 10-hit in thuisregio Vlaanderen. ‘Breathing’, het hitgevoeligste voorsmaakje tot nu toe van het eind september te verschijnen sophomore album ‘Infinity’, klimt van 18 naar 8 en zal zonder twijfel op de Pukkelpop-setlist van Max Colombie staan.

 


Ultratop
11/08/2017
ĎKrantenwijkí kraakt de top 5

 

Tussenin halen dé twee gouden kalveren van de Nederhop samen een nieuwe piekpositie op een vijfde plaats. Het gaat uiteraard om Lil Kleine en Boef, die de dominantie van ‘Despacito’ op 1 in de Nederlandse Single Top 100 vijf weken lang onderbroken met het aan de hersenpan klevende ‘Krantenwijk’ en allebei in Vlaanderen nu een tweede top 5-hit te pakken hebben. Mogelijk hangt dit nieuwe sprongetje samen met de vele koppen die Boef haalde na zijn voortijdig stopgezette optreden op het Sfinksfestival in Boechout, omwille van al te hysterische taferelen in het veelal piepjonge publiek (inclusief flauwgevallen fans). Hiermee herovert de hit tevens zijn eerste plaats in de MNM Urban 50 van Ultratop. Lil Kleine staat ook in de hoogste regionen van de Ultratip met een andere actuele track ‘Loterij’ (na o.a. ‘Drank & drugs’ een nieuwe samenwerking met Ronnie Flex), waarvan de hitkansen weliswaar iets beperkter lijken dan die van ‘Krantenwijk’. Zo gebruikt de tekst het scheldwoord ‘flikker’, wat ongetwijfeld punten scoort bij Kleines (puber)hardcorefanbase die dweept met stoerdoenerij maar bij een rijper/diverser publiek allicht in minder goede aarde valt... De sterkste stijger van 39 naar 16 is voor de hoogste nieuwe van vorige week: het Chainsmokers-esque ‘Complicated’ van Dimitri Vegas & Like Mike vs. David Guetta feat. Kiiara. De broers Thivaios stonden afgelopen week ook weer volop in de media-aandacht, nadat de 6000 tickets voor hun ‘Homecoming’-concert in thuisgemeente Willebroek begin september in amper 4 minuten de deur uit waren!

 


Ultratop
11/08/2017
meer laden
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?