ZOEK

Birdy - 1901


CD-Single Promo
14th Floor / Atlantic -

Charts

Ultratip:23/06/2012 / Piek: 12 / Weken: 6
In de landen:
be  Tip: 12 (Vl)
  Tip: 11 (Wa)

Nummer

Jaar:2011
Label:ATLANTIC
Distributeur:WARNER
Muziek/Tekst:Christian Mazzalai
Thomas Pablo Croquet
Laurent Mazzalai
Frederic Jean Joseph Moulin
Producer:Rich Costey
Coverversie van:Phoenix - 1901
Geluidsfragment:
Flash nodig voor het geluidsfragment.
Download:1901 - Single - Birdy
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen
Muziek (300x250)

SITE NIEUWSrss

18/04/2014
Win de dubbelaar "De Afrekening 56"
>>>
18/04/2014
Win de verzamelaar "MNM Big Hits 2014 Vol. 1" >>>
12/04/2014
Welke van de vijf Belgische albums in de top 5 scoort het best? >>>
30/12/2013
Lees hier de jaar-hitanalyse van 2013 >>>
26/12/2013
Bekijk hier alle jaarlijsten van 2013 >>>

FORUM
Stem voor de Forum Top 40!
Stem voor de Utop50 - 2014!
Forum Verjaardags Topic 2014
Forum Tip 2014
De Forum Dance Top 20 (2014-deel 1)
Vlaams forum

NIEUWSTE REVIEWS
Madonna
Erotica (S)

BlÝf
In het midden van alles (A)

Lou Reed
Vicious (S)

Lynsey De Paul
All Night (S)

Billy Preston
Will It Go Round In Circles (S)

1 vandaag, 3504079 totaal
50 laatste reviews

16 leden online: album guru joe, alleyt1989, antonnalan, bulion, Chris A, Daniel09, fleet61, Hijinx, Marie-Anna, Mykl_77, rhayader, Stevie_Bo, urs2222, Windfee, Zacco333, zeller45

Privacy

Tracks

04/06/2012
Promo - CD-Single 14th Floor / Atlantic - (Warner)
Toon detailsAlles beluisteren
1.1901 (Radio Edit)
  3:33
2.1901 (Album Version)
  5:09
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
5:09Birdy14th Floor / Atlantic
505249859582
Album
CD
04/11/2011
Radio Edit3:331901 [Promo]14th Floor / Atlantic
-
Single
CD-Single
04/06/2012
Album Version5:091901 [Promo]14th Floor / Atlantic
-
Single
CD-Single
04/06/2012
5:04Pure FM volume 3 - Good Music Makes Good PeopleUniversal
5340736
Compilatie
CD
26/10/2012

Birdy   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Skinny Love24/09/2011340
People Help The People11/02/2012230
190123/06/2012Tip: 12 
Young Blood13/10/2012Tip: 14 
Wings17/08/2013522
Light Me Up14/12/2013Tip: 2 
Words As Weapons12/04/2014Tip: 16 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Birdy12/11/2011184
Fire Within28/09/2013430
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.09 (Reviews: 22)

alleyt1989
Member
***
Relatively lacklustre effort.

Werner
Member
****
...solider Debut-Opener...

sophieellisbextor
Staff
*****
Très joli.

hank
Member
****
Ok.

variety
Member
******
Kenne das Original nicht, aber als Einstieg ins Album sehr gelungen. --5.
Jetzt ists mit mir geschehen... => Maximalnote
Laatst gewijzigd: 25/07/2013 20:58

Snormobiel Beusichem
Member
****
▒ Nette cover van "Phoenix" (2009) door de nu 16 jarige Engelse zangeres "Jasmine van den Bogaerde", alias "Birdy", begin november 2011 !!! Afgerond ↑: 4 sterren ☺!!!

pwill
Member
****
Schön, als Opener macht der Song sicher Lust auf mehr, aber das komplexe Arrangement schadet eher ihrer stimmlichen Unmittelbarkeit, als dass es ihr nützt.

fabio
Member
****
gut

ShadowViolin
Member
*****
Schöner Opener ihres Debut-Albums. Zwar ist auch "1901" sehr gut gelungen, kommt aber nicht an die zwei folgenden Songs ran...

5*

bluezombie
Member
***
I do like the music but I don't find her voice at all engaging. Technically it's good, but she just doesn't seem interested in what's going on. But then, I was never going to really be able to like this; the original is too cool.

sbmqi90
Member
***
Leider eher langweilig.

tgebele
Member
***
Kenne das Original nicht und habe deshalb keine Vergleichsmöglichkeiten. Der Titel ist zwar recht nett gesungen - reißt mich aber nicht vom Hocker. Ihre Stimme mag ich aber.

southpaw
Member
****
Schon etwas eine Covertante, aber wie sie's macht, ist es nicht schlecht.

Hijinx
Member
***
Musically it's rather beautiful, but this cover doesn't quite work for me. Mainly as it lacks the fun energy of the original.

KitchenTel
Member
****
Titre correct de l'album "Birdy".

Der_Nagel
Member
****
akzeptables mit Piano begleitetes Pop-Cover des Phoenix-Titels, aufgerundete 3.5…

Wolfke
Member
****
Mooi nummer maar net niet goed genoeg als haar 2 vorige pareltjes !

gherkin
Member
****
Moet onderdoen voor Phoenix, maar toch een goede cover.

Kamala
Member
*****
...sehr zart und schön hat sich das Vögelchen an das Cover gewagt...
...gefällt mir immer besser...
Laatst gewijzigd: 14/01/2013 11:21

Widmann1
Member
*****
Ich finde ihre stimme in Kombination mit der sanften Instrumentierung sehr schön.

Miraculi
Member
****
Birdy goes Phoenix - hier covert sie mal die Single der Franzosen - wie gewohnt als Klavier-Pop für intime Stunden - moi bevorzuge allerdings die Euphorie des Originals.

AllSainter
Member
*****
Zauberhaft schön.
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franÁaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?