ZOEK

Birdy - 1901


CD-Single Promo
14th Floor / Atlantic -

Charts

Ultratip:23/06/2012 / Piek: 12 / Weken: 6
In de landen:
be  Tip: 12 (Vl)
  Tip: 11 (Wa)

Nummer

Jaar:2011
Label:ATLANTIC
Distributeur:WARNER
Muziek/Tekst:Christian Mazzalai
Thomas Pablo Croquet
Laurent Mazzalai
Frederic Jean Joseph Moulin
Producer:Rich Costey
Coverversie van:Phoenix - 1901
Geluidsfragment:
Flash nodig voor het geluidsfragment.
Download:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

SITE NIEUWSrss

29/08/2014
Win de verzamelaar van Laundry Day 2014
>>>
29/08/2014
Win de dubbele verzamelaar "Studio Britpop" >>>
30/08/2014
Prijken Dotan en Oscar and the Wolf helemaal bovenaan? >>>
22/07/2014
Bekijk de Ultratop 1001 met de best verkochte hits in 60 jaar Vlaamse hitlijsten! >>>

FORUM
Top 30 List/Alternative 30 (mei-aug)
Stem voor de Utop50 - 2014!
Forum Tip 2014
Boycode
De iTunes top 200 2014
Vlaams forum

NIEUWSTE REVIEWS
Sibbele
O la la...het zusje van Jan Smit (S)

John Cougar
Weakest Moments (S)

T-Connection
Take It To The Limit (S)

Agnetha Fältskog
Man (S)

ABBA
The Way Old Friends Do (S)

73 vandaag, 3601741 totaal
50 laatste reviews

31 leden online: !Xabbu, Deinonychus, Der Maddox, dhauskins, DJ Axel, DreamsInTheNight, EuroFanatic, FranzPanzer, goodold70, HennyGay, Hijinx, katzewitti, Manie0501, Marie-Anna, monsterjam, musicjunkie59, musikmannen, Phil, radiodonna, Rewer, Ryou02, sbmqi90, simonf, Skay, staetz, Tommy1958, Topbart, ultrat0p, vuurvosje, Widmann1, Windfee

Privacy
Muziek (300x250)

Tracks

04/06/2012
Promo - CD-Single 14th Floor / Atlantic - (Warner)
Toon detailsAlles beluisteren
1.1901 (Radio Edit)
  3:33
2.1901 (Album Version)
  5:09
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
5:09Birdy14th Floor / Atlantic
505249859582
Album
CD
04/11/2011
Radio Edit3:331901 [Promo]14th Floor / Atlantic
-
Single
CD-Single
04/06/2012
Album Version5:091901 [Promo]14th Floor / Atlantic
-
Single
CD-Single
04/06/2012
5:04Pure FM volume 3 - Good Music Makes Good PeopleUniversal
5340736
Compilatie
CD
26/10/2012

Birdy   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Skinny Love24/09/2011340
People Help The People11/02/2012230
190123/06/2012Tip: 12 
Young Blood13/10/2012Tip: 14 
Wings17/08/2013522
Light Me Up14/12/2013Tip: 2 
Words As Weapons12/04/2014Tip: 2 
All About You21/06/2014Tip: 36 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Birdy12/11/2011184
Fire Within28/09/2013449
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.17 (Reviews: 24)

ulver
Member
*****
wunderfein... 4.75

Aladin1992
Member
*****
Macht sich gut vor dem Lagerfeuer oder Kamin, sehr gut...

alleyt1989
Member
***
Relatively lacklustre effort.

Werner
Member
****
...solider Debut-Opener...

sophieellisbextor
Staff
*****
Très joli.

hank
Member
****
Ok.

variety
Member
******
Kenne das Original nicht, aber als Einstieg ins Album sehr gelungen. --5.
Jetzt ists mit mir geschehen... => Maximalnote
Laatst gewijzigd: 25/07/2013 20:58

Snormobiel Beusichem
Member
****
▒ Nette cover van "Phoenix" (2009) door de nu 16 jarige Engelse zangeres "Jasmine van den Bogaerde", alias "Birdy", begin november 2011 !!! Afgerond ↑: 4 sterren ☺!!!

pwill
Member
****
Schön, als Opener macht der Song sicher Lust auf mehr, aber das komplexe Arrangement schadet eher ihrer stimmlichen Unmittelbarkeit, als dass es ihr nützt.

fabio
Member
****
gut

ShadowViolin
Member
*****
Schöner Opener ihres Debut-Albums. Zwar ist auch "1901" sehr gut gelungen, kommt aber nicht an die zwei folgenden Songs ran...

5*

bluezombie
Member
***
I do like the music but I don't find her voice at all engaging. Technically it's good, but she just doesn't seem interested in what's going on. But then, I was never going to really be able to like this; the original is too cool.

sbmqi90
Member
***
Leider eher langweilig.

tgebele
Member
***
Kenne das Original nicht und habe deshalb keine Vergleichsmöglichkeiten. Der Titel ist zwar recht nett gesungen - reißt mich aber nicht vom Hocker. Ihre Stimme mag ich aber.

southpaw
Member
****
Schon etwas eine Covertante, aber wie sie's macht, ist es nicht schlecht.

Hijinx
Member
***
Musically it's rather beautiful, but this cover doesn't quite work for me. Mainly as it lacks the fun energy of the original.

KitchenTel
Member
****
Titre correct de l'album "Birdy".

Der_Nagel
Member
****
akzeptables mit Piano begleitetes Pop-Cover des Phoenix-Titels, aufgerundete 3.5…

Wolfke
Member
****
Mooi nummer maar net niet goed genoeg als haar 2 vorige pareltjes !

gherkin
Member
****
Moet onderdoen voor Phoenix, maar toch een goede cover.

Kamala
Member
*****
...sehr zart und schön hat sich das Vögelchen an das Cover gewagt...
...gefällt mir immer besser...
Laatst gewijzigd: 14/01/2013 11:21

Widmann1
Member
*****
Ich finde ihre stimme in Kombination mit der sanften Instrumentierung sehr schön.

Miraculi
Member
****
Birdy goes Phoenix - hier covert sie mal die Single der Franzosen - wie gewohnt als Klavier-Pop für intime Stunden - moi bevorzuge allerdings die Euphorie des Originals.

AllSainter
Member
*****
Zauberhaft schön.
Een review toevoegen
Share:
België (Wallonië) Australië Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
françaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?