Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Lenny Kravitz - Strut

Cover Lenny Kravitz - Strut
CD
Roxie ROX001CD
Cover Lenny Kravitz - Strut
CD
Roxie ROX001CDEUX

Album

Jaar:2014
Label:ROXIE
Distributeur:V2
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:27/09/2014 (Positie 6)
Laatste week notering:23/04/2016 (Positie 165)
Piekpositie:5 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:52
Positie aller tijden:668 (5721 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 2 / Weken: 19
de  Piek: 2 / Weken: 13
at  Piek: 3 / Weken: 13
fr  Piek: 3 / Weken: 31
nl  Piek: 7 / Weken: 15
be  Piek: 5 / Weken: 52 (V)
  Piek: 5 / Weken: 88 (W)
fi  Piek: 6 / Weken: 6
no  Piek: 26 / Weken: 1
dk  Piek: 13 / Weken: 1
it  Piek: 3 / Weken: 17
es  Piek: 9 / Weken: 10
pt  Piek: 6 / Weken: 3
au  Piek: 31 / Weken: 1

Tracks

19/09/2014
CD Roxie ROX001CD / EAN 5060186923550
19/09/2014
LP Roxie ROX001VL / EAN 5060186923635
19/09/2014
Digital Roxie 5060186923536 / EAN 5060186923536
Toon detailsAlles beluisteren
1.Sex
  3:54
2.The Chamber
  4:57
3.Dirty White Boots
  3:58
4.New York City
  6:22
5.The Pleasure And The Pain
  5:09
6.Strut
  3:09
7.Frankenstein
  4:34
8.She's A Beast
  4:42
9.I'm A Believer
  3:17
10.Happy Birthday
  4:56
11.I Never Want To Let You Down
  4:38
12.Ooo Baby Baby
  3:40
   
04/06/2015
Special Edition - CD Roxie ROX001CDEUX / EAN 5060186928203
Toon detailsAlles beluisteren
1.Sex
  3:54
2.The Chamber
  4:57
3.Dirty White Boots
  3:58
4.New York City
  6:22
5.The Pleasure And The Pain
  5:09
6.Strut
  3:09
7.Frankenstein
  4:34
8.She's A Beast
  4:42
9.I'm A Believer
  3:17
10.Happy Birthday
  4:56
11.I Never Want To Let You Down
  4:38
12.Ooo Baby Baby
  3:40
Bonus Tracks
13.Sweet Gitchey Rose
4:48
14.Canít Stop Thinkin Bout You
3:43
15.Lift Me Out Of My Head
5:15
16.It Wonít Feel The Same
4:21
   

Lenny Kravitz   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Let Love Rule09/12/1989414
Always On The Run04/05/1991267
It Ain't Over 'Til It's Over22/06/19912010
Are You Gonna Go My Way13/03/19931210
Believe05/06/1993352
I Belong To You03/10/1998Tip: 14 
Fly Away26/12/1998Tip: 11 
Again18/11/20003910
Believe In Me13/04/2002Tip: 8 
Show Me Your Soul (Lenny Kravitz / P. Diddy / Loon / Pharrell Williams)13/12/2003Tip: 1 
Where Are We Runnin'?15/05/2004Tip: 12 
Calling All Angels20/11/2004Tip: 13 
I'll Be Waiting09/02/2008520
Dancin' Til Dawn14/06/2008Tip: 2 
Stand16/07/2011Tip: 3 
Superlove (Remix) (Avicii vs Lenny Kravitz)30/06/2012Tip: 7 
The Chamber09/08/20141626
New York City20/09/2014371
The Pleasure And The Pain20/09/2014401
Sex04/10/2014Tip: 11 
Low02/06/2018Tip: 8 
Johnny Cash08/12/2018Tip 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Circus23/09/199537
523/05/19981520
Greatest Hits04/11/2000827
Lenny17/11/2001225
Baptism22/05/2004819
It Is Time For A Love Revolution09/02/2008432
Black And White America27/08/20111215
Strut27/09/2014552
Raise Vibration15/09/2018415
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.25 (Reviews: 8)

remember
Member
****
Ich bin eher enttäuscht, war die internationale Presse von dem neuen Album doch sehr angetan und auch in meinem Plattenladen sprach der Typ von einer "wirklich wieder guten CD".
Die Singles sind ganz gut, der Rest eigentlich kaum der Rede wert.
Grad noch die 3.5 plus.

emalovic
Member
***
Ich bin mit seiner Musik aufgewachsen.

I built this garden for us war wohl das erste Video, das ich als Kind auf MTV sah.

Doch seitdem hat er sich kaum musikalisch verändert. Immer noch die selbe Laier.

Und dass der 50jährige Kravitz von diversen Magazinen als sexy Sänger bezeichnet wird, sagt doch viel darüber aus, wie inkompetent diese Redakteurinnen (!) sein müssen

spatz-98
Member
*****
Finde ich sehr gelungen.

CDN: #20, 2014
USA: #19, 2014

Widmann1
Member
******
Bin als Lenny Kravitz-Fan der ersten Stunde sehr angetan von diesem recht einfach gemachten Werk.
Freu mich schon tierisch auf das Konzert, bei dem ich gleichermaßen die Klassiker und die neuen Sachen genießen werde.

diniz a.
Member
****
anstaendig

fabio
Member
****
buono

Topbart
Member
****
Het nieuwe album van Lenny Kravitz is sinds 19 september uit. Op "Let Love Rule" na heb ik alle albums van Lenny. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren "5" (1998) en "Lenny" (2001). Daarna kwamen 3 albums die een aantal sterke nummers bevatten, maar niet meer zo sterk. Je ziet het ook aan de verkoopcijfers. Zijn albums halen nog met gemak de top 10, maar ze houden het steeds minder lang vol. Zijn vorige album was zelfs al na 17 weken verdwenen. Een van die redenen is dat Lenny niet meer echt succesvolle singles heeft. Daardoor wordt te weinig interesse gewekt voor het nieuwe album.

Ik houd mijn hart vast voor het nieuw album "Strut". Het is (na 3 draaibeurten) vast te stellen dat Lenny niet meer echt verrassend is. De gitaren scheuren niet meer zoals in "Are you gonna go my way?" of "Rock 'n Roll is dead", en de funk van "Black and white America" ontbreekt hier ook. Dat resulteert in een degelijk rockalbum van een artiest die inmiddels de 50 is gepasseerd. Het is vakkundig gemaakt, maar of het weer een groot publiek zal aanspreken? Ben bang van niet.

Ik kan je nu al voorspellen dat het wellicht op nr 2 zal binnenkomen en dan langzaam wegdruppelen in de Album Top 100 en na 15 weken zal het album verdwenen zijn.

sbmqi90
Member
****
Sex: *** **
The Chamber: *** ***
Dirty White Boots: *** **
New York City: *** **
The Pleasure And The Pain: *** *
Strut: *** **
Frankenstein: *** **
She's A Beast: *** **
I'm A Believer: *** *
Happy Birthday: *** *
I Never Want To Let You Down: *** *
Ooo Baby Baby: *** *

Durchschnitt: 4,67 >> abgerundet auf 4*

"Strut" ist tatsächlich mein ersten Album von Lenny Kravitz. Lediglich einige Singles waren mir bekannt, etwa "I'll Be Waiting" hat mir damals sehr gut gefallen. Mein Interesse für "Strut" hat er mit den Vorab-Singles "Sex" und vor allen Dingen "The Chamber" gewonnen.

Obwohl ich also nicht viel von Lenny kenne, fällt trotzdem auf, dass er auf "Strut" weitestgehend wie immer klingt. Das mag seine Fans wohl stören, dass sie immer dasselbe vorgesetzt bekommen, aber mir macht das freilich weniger. Besonders die erste Albumhälfte reißt mich mit; vom Opener "Sex" bis hin zu "Frankenstein" ist alles gelungen.

Es gibt aber zwei Schwachpunkte, die mich schlussendlich daran gehindert haben, wirklich zur 5 zu greifen. Zum einen bietet Lenny Kravitz selbst innerhalb dieses Albums viel zu wenige Facetten, manche Songs klingen ziemlich ähnlich. Zum anderen wird "Strut" hintenraus deutlich schwächer, gerade "Happy Birthday" ist nur haarscharf der 3-Sterne-Bewertung entronnen. Wirklich auffallend ist eigentlich nur die Single "The Chamber", die richtig stark geworden ist.

Highlights:

The Chamber
Sex
New York City
Frankenstein
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.