Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Forum

Het Ultratop-forum biedt een community om jouw mening te uiten, in het bijzonder over alles wat met muziek te maken heeft (de hitlijsten, je favoriete artiesten, nieuwe releases, videoclips...), en om mee te stemmen op diverse lijstjes. Hou het wel beleefd en vriendelijk, zodat het voor alle posters aangenaam blijft.

Vergeet zeker niet te stemmen op je favoriete nieuwe nummer uit de releaselijst op de Ultratop-site. De tip van de forumbezoekers wordt elke week gehighlight op de Ultratop-site.
Forum - Vlaams Forum - Welke downloads tellen mee in Ultratop en HOE?!

Hoi iedereen,

1- Weet hier iemand welke download sites nu precies meetellen in de Utratop en welk gewicht die legale downloads hebben tov. sales in de winkels, zowel wat singles als albums betreft?!

2 - en als je van een nummer meerdere remixen download, tellen die dan mee als meerdere downloads voor die single in de Ultratop singles chart of hoe zit dat juist?

Kan iemand eens duidelijk uitleggen hoe dat nu allemaal zit, want ik vind hier nergens concrete info over.. raar eigenlijk, want downloads worden toch steeds belangrijker voor de muziekindustrie. Is allemaal nogal vaag nu. Indien hier meer duidelijkheid zou over bestaan, zouden misschien meer mensen legale downloads kopen.

Hopelijk kan iemand wat duidelijkheid scheppen aangaande bovenstaande vragen. Alvast bedankt!

Laatst gewijzigd:
Hmm.. kun je geloven dat ik dat eigenlijk ook niet weet.. Ik download niet, ik ga mijn singles nog altijd kopen (zonder of met bonnetjes!!)
Ik vraag mij da eigelijk ook al een tijdje af...
Ma ik vind da legale downloads via iTunes of msn of wat dan ook hetzelfde zouden moeten doorwegen want het blijft toch altijd een verkocht nummer... ma of da zo is natuurlijk is weer de vraag...

Zelf koop ik meer en meer via iTunes omda in de meeste winkels het single aanbod serieus gedaald is (vb: in FRS in Aalst stonden tot vorig jaar 3 rekken met singles, nu nog slechts 1) en sommige singles zelfs niet te vinden zijn...

Welke downloads en welke cd winkels meetellen is een groot geheim in medialand . Hier zal niemand geen uitspraken over doen omdat ze of betrokken zijn , of bang zijn van uitsluiting uit de hitparade !
Om enige manupilatie te voorkomen is het misschien maar beter zo ! But , let's face it , waar weet je wel precies of een lijst samenstellen eerlijk gebeurd ?? Donna 's Belgische top 100 ? , Radio2 Zomerhit ? Sterren op de dansvloer ?
Gewoon genieten is de boodschap .
Ultratop heeft ooit op dit forum bevestigd dat alle verkopen gewoon opgeteld worden, ongeacht of het nu officiele downloads zijn of verkopen in de platenwinkels.

Ze schreven er toen wel bij dat voor de downloads alleen Belgische gegevens beschikbaar zijn (en dus niet Vlaanden en Wallonie apart), omdat men niet juist kan achterhalen waar de downloader zich bevindt. Daarom moeten download-cijfers herwerkt worden op basis van gegevens van service-providers wat langer duurt dan gewoon bij elkaar optellen.

Ik heb zelf al gezien dat als je de lijst van I-Tunes neemt, dat het ongeveer twee weken duurt vooraleer je dit ziet in de Ultratop....
Laatst gewijzigd:
er zijn al vele revieuws over geschreven en dat zal na de top 50 van deze week niet anders zijn .
De spectaculaire stijging van Bart Kaell , de mega hoge entree van Soulsister ( hun vorige ,veel betere, single flopte).
Het niet binnen komen van Kate Perry , de aanwezigheid van Natalia in de album lijst ( dit is een MIDPRICE mensen!)
Er is voor mij geen twijfel meer mogelijk , wie /wat/hoe/waar en waarom wordt deze Ultratop samengesteld This must be a joke , please tell me I'm only dreaming .
Geef de hitlijst terug aan de muziek kopers en de echte muziek liefhebbers. Misschien kan de Entertainment en andere groepen zelf een hitlijst samen stellen ?. !
Ik versta der tegenwoordig toch ook ni al te veel nimeer van ze ...
Natalia moet idd in de midprice staan...
En al die stijgingen van sommige kan ik ook moeilijk begrijpen.
En idd alles wat bij iTunes hoog staat wordt maar 1 tot 2 weken later meegeteld... Nu er meer digitaal gekocht wordt vind ik toch dat ze dat wat sneller mogen regelen ze... en ge kunt wel achterhalen van waar den downloader is e ... bij iTunes moet ge u registreren en dus ook u adres opgeven. Dus weten ze ook wel of ge in Vlaanderen of Wallonië woont...
En als da bij andere online muziekwinkels ni zo is da ze dan ook verplichten van u te registreren e dan is da probleem direct opgelost.
natalia heeft een nieuwe versie van haar album uitgebracht met 3 nieuwe nummers
Ik vind het toch ook maar raar dat bv. soulsister en nog een paar andere zo hoog scoren.Ik beschuldig niemand maar via Itunes is alles wel heel makkelijk te manipuleren.Stel dat ik als artiest 10000€ investeer in het downloaden van mijn song via Itunes aan de prijs van 1,99€ per nummer. dan heb ik dus 5025 zogezegde kopers.Daar zou ik dus heel wat plaatsen mee stijgen in de ultratop ? dan rekenen we bijvoorbeeld nog niet dat men tegenwoordig bij bv. Skynet gratis songs bij itunes kan bestellen. vroeger kocht men zijn eigen singeltjes op als artiest maar wie gaat itunes controleren ? Geef uw fans gratis Itunes songs en stijg ook nog eens in de hitparade.Als ik veel geld had zou ik het toch eens met een onozel liedje willen proberen....binnenkort dus Eddy Wally in de ultratop
De tekst onder "Wie is Ultratop?" is nu up to date gebracht, met o.m. meer uitleg over het meetellen van downloads.
@ Wervelwind: de meeste nummers die zo hoog in Ultratop binnenkomen zijn niet eens via I-Tunes te downloaden, dus je hele commentaar houdt geen steek...
@Ultimate : laat me raden ? Gij pakt er natuurlijk net Soulsister uit die inderdaad niet op itunes te koop staat (momenteel). Voor de rest staan alle hoog scorende Belgische vlagjes wel al geruime tijd te koop op Itunes.Mijn commentaar kan dus wel degelijk steek houden.Er zijn trouwens nog voldoende manieren om de hitlijsten te sabboteren .Ik blijf het raar vinden dat ineens heel België schlager gek geworden is volgens de charts.En dan nog niet te spreken van de artiesten die nooit van de grond gekomen zijn en nu ineens in familieverband de top halen. Laat me niet lachen...
@ Wervelwind, Bekijk de I-Tunes Top 100 eens en zoek de Vlaamse platen eens...het klopt echt niet wat je zegt. Ik wil geen ruzie stoken of zo, maar het is gewoon niet waar dat Vlaamse artiesten veel via I-Tunes worden gedownload.
registreren op ultratop is dit gratis?
kzou het eigenlijk niet weten.

Deze topic is gesloten voor gasten. Log in of registreer je!


BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.