Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

< popnieuws

MIA'S 2018: NIELS DESTADSBADER EN ANG»LE ELK ZEVEN NOMINATIES

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2018 bekendgemaakt. De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.
Voor deze twaalfde editie van de MIA's zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd.
De MIA's worden uitgereikt op donderdag 7 februari tijdens een zinderende show op Eťn, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Voor deze feestelijke awardshow zijn tickets beschikbaar via https://mias.tickoweb.be.

Wie zijn de grote kanshebbers?
AngŤle en Niels Destadsbader maken het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Deze twee talenten hebben allebei maar liefst zeven nominaties op hun naam. Het wordt ongetwijfeld spannend.
Tamino volgt in het rijtje met vijf nominaties. Voor Tourist LeMC wordt het ook een spannende avond. Hij kaapt vier nominaties weg.
Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich ten slotte opmerken met elk drie nominaties.
In de categorie ĎHit van het jaarí nemen Lost Frequencies & Zonderling ('Crazy'), Regi feat. Jake Reese ('Ellie'), Niels Destadsbader ('Verover mij') en BLōF feat. Geike Arnaert ('Zoutelande'), de vier grootste Ultratop 50-hits van eigen makelij het afgelopen jaar, het tegen elkaar op.

Hoe kan het publiek stemmen?
Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieŽn 'Album', 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', ĎUrbaní, 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaarí. Vanaf dit jaar beslist ook het publiek wie de MIA in de categorie ĎAlbumí mee naar huis neemt.
De muzieksector beslist wie de MIAís in de categorieŽn 'Artwork', ĎAuteur/Componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.
Stemmen kan via een.be/mias.

Begin november werd al bekendgemaakt dat The Scabs tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen voor hun indrukwekkende muzikale carriŤre. Later volgt er meer nieuws over de Sector Lifetime Achievement Award.

BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.