Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

1 Fan
Toon fans

Word fan


DISCOGRAFIE RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

Discografie Singles

TitelLabelRelease
Maria, Maria, ik hou van jou (Louisette)Omega International1972
Daddeemelee (Louisette)Omega International1973
Zij houdt van vrijen (Louisette)Elf ProvinciŽn1974
Gelukkig zijnPhilips1976
MeisjesIBC1977
Merde (Raymond Etc.)IBC1977
Zjoske, schone meidEMI1977
Crazy pubEMI1977
Vlaanderen boven (Raymond van het Groenewoud & The Millionaires)IBC1978
Trek het je niet aan (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)IBC1979
Wij zijn The Centimeters (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)IBC1979
Brussels By Night (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)EMI1979
Leidseplein (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)IBC1980
J'veux de l'amour (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)EMI1980
Ze weet niet wat ze doet (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)Odeon1980
ChaChaChaOdeon1981
Ik mis jeEMI1983
Si tous les gars du mondeOdeon1983
Haile SelassieOdeon1985
Stapelgek op jouOdeon1985
Wijd en zijdOdeon1985
OntevredenEMI1986
Sire rock en rollEMI1986
Calypso ce soirEMI1987
GenietenEMI1987
IntimiteitEMI1988
M'n goeie ouwe rode kruisDebbel Debbel1988
Omdat ik van je houEMI1989
Toujours l'amourEMI1989
Sailors Don't Cry (Elsje & Raymond)Ariola1989
Ik ben de manEMI1990
Meisjes [1990]EMI1990
Liefde voor muziekEMI1990
MustafaEMI1992
Warme dagenEMI1992
L'ťtranger, c'est mon amiEMI1993
Hoppah!EMI1994
Ik ben God nietEMI1995
OpgelostEMI1996
Twee meisjesEMI1996
VrouwenEMI1997
Ik doe het voor jouEMI1997
Een beetje tederheidEMI1998
Foei foei foeiEMI1998
In m'n hoofdEMI1998
Bij jou te zijnEMI1998
KeinijgEMI2001
Koffie en broodEMI2001
Machu Picchu (Bij u wil ik zijn)EMI2001
Je t'aimeEMI2001
Vlaanderen boven [2002]EMI07/06/2002
Zoals gewoonlijkEMI2004
Weg met AmerikaEMI2005
OpblaaspopEMI25/01/2010
Wat een fijne dag / het zou niet mogen zijn (Meuris & Van het Groenewoud)Capitol01/03/2010
In mijn hoofd [2011]EMI21/02/2011
Goeiemorgen ouwe rotkopCapitol03/10/2011
DimiWWF03/05/2013
Schandalig contentWarner02/02/2015
Omdat ik van je hou [2015]Warner31/08/2015
Meisjes [2017]Warner19/05/2017
Vallen en opstaanWarner19/05/2017
Bonestaakdans (Raymond van het Groenewoud met Slongs en DJ Grazzhoppa)Warner30/06/2017
Vrede zal heersen (Raymond van het Groenewoud met Charlotte Schoeters)Warner24/11/2017
Er is er geen ťťn zoals jijWarner30/03/2018
Spiegel (Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud)Top Notch05/10/2018
Wat je doet met mij (Slongs feat. Raymond van het Groenewoud)Fruity11/01/2019
 
Discografie Albums - Studio

TitelLabelRelease
Je moest eens weten hoe gelukkig ik wasOmega1973
Ik doe niet meePhilips1975
Nooit meer drinkenEMI1977
Ethisch reveil (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)EMI1979
Habba!Odeon1984
OntevredenEMI07/1986
IntiemEMI1988
SensatieEMI1992
Ik ben God nietEMI09/02/1996
Tot morgenEMI25/09/1998
Een jongen uit SchaarbeekEMI01/10/2001
Mr. RaymondEMI14/10/2005
De laatste ritCapitol28/10/2011
 
Discografie Albums - Live

TitelLabelRelease
Kamiel in BelgiŽEMI1978
De minister van ruimtelijke ordeningEMI1994
Live zoals het isCapitol21/11/2008
Live in de ABEMI04/01/2013
 
Discografie Albums - Soundtrack

TitelLabelRelease
Brussels By NightEMI Odeon1983
WalhallaEMI1995
 
Discografie Albums - Best Of

TitelLabelRelease
Leven en liefdesEMI Odeon1980
Meisjes - Het beste vanEMI1990
Liefde voor muziek - VerzameldEMI03/11/1997
Platinum CollectionEMI30/03/2007
Omdat ik van je hou - De 60 mooisteEMI05/02/2010
Alle 40 goedEMI22/02/2010
EssentialEMI24/06/2011
ArchivarisWarner30/03/2018
 
Discografie Albums - Box

TitelLabelRelease
Kamiel in BelgiŽ + Nooit meer drinkenEMI25/03/2011
Tot morgen + Een jongen uit SchaarbeekEMI25/03/2011
 
Discografie Albums - Misc

TitelLabelRelease
Raymond Groenewoud & die Centimeters (Raymond Groenewoud & die Centimeters)RCA Victor1980
BalladesEMI22/10/2004
In mijn hoofdDe Bezige Bij14/02/2011
Allermooist op aardWarner19/05/2017
 

Raymond van het Groenewoud IN ULTRATOP VLAANDEREN

Singles

TitelBinnenkomstPiekWeken
Vlaanderen boven (Raymond van het Groenewoud & The Millionaires)09/09/1978242
J'veux de l'amour (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)05/07/1980149
ChaChaCha14/11/1981412
Stapelgek op jou30/03/1985401
Ik ben de man01/09/1990463
Meisjes [1990]12/01/1991464
Liefde voor muziek16/02/1991114
Warme dagen04/07/1992407
L'ťtranger, c'est mon ami18/09/1993433
Vlaanderen boven [2002]15/06/2002Tip: 4 
Zoals gewoonlijk11/09/2004Tip: 10 
Wat een fijne dag / het zou niet mogen zijn (Meuris & Van het Groenewoud)27/03/2010306
Goeiemorgen ouwe rotkop05/11/2011Tip: 18 
Jouw liefde17/12/2011Tip: 40 
Schandalig content14/02/2015Tip: 8 
Omdat ik van je hou [2015]26/09/2015Tip: 70 
Deze blanke jongen komt zo hard30/01/2016Tip 
Meisjes [2017]27/05/2017Tip 
Vallen en opstaan27/05/2017Tip 
Bonestaakdans (Raymond van het Groenewoud met Slongs en DJ Grazzhoppa)22/07/2017Tip 
Er is er geen ťťn zoals jij14/04/2018Tip 
Spiegel (Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud)13/10/2018224
Wat je doet met mij (Slongs feat. Raymond van het Groenewoud)19/01/2019Tip: 12 
 
Albums

TitelBinnenkomstPiekWeken
Ik ben God niet24/02/1996714
Liefde voor muziek - Verzameld22/11/1997305
Tot morgen10/10/1998225
Een jongen uit Schaarbeek13/10/2001146
Ballades06/11/20044413
Mr. Raymond22/10/20052517
Platinum Collection21/04/2007568
Live zoals het is20/12/2008904
Omdat ik van je hou - De 60 mooiste13/02/2010437
De laatste rit05/11/2011430
Live in de AB12/01/20135115
Allermooist op aard27/05/2017524
Archivaris07/04/2018920

Nummers van Raymond van het Groenewoud

Sorteren per: Titel | Jaar
15 maart (Louisette)
Aalst (stad mijner dromen) (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Aan de meet
Ach Margrietje
Afscheid (De slag bij Poperinge)
Aktie aktie
Alles vergeten
Als ik jou niet had (Louisette)
Arme penis
Bierfeesten (Als ik dit maar heb)
Bij elkaar
Bij jou te zijn
Bleke Lena
Boem di boem
Bonestaakdans (Raymond van het Groenewoud met Slongs en DJ Grazzhoppa)
Bostella (Raymond van het Groenewoud met Stef Bos)
Bostella
Bron van geluk
Brussels By Night (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Brussels By Night 1
Brussels By Night 2
Calypso ce soir
ChaChaCha
Commentaar
Coumba
Crazy pub
Daddeemelee (Louisette)
DaniŽlle
Dat heb ik graag
De eerste Minister
De helleveeg
De lotgevallen van Engelbert Humperdinck
De Lucaskinowski
Der Heizer vom Vesuv (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Deze blanke jongen komt zo hard
Dimi
Dit is m'n verhaal
Dommer kan het niet
Drie minuten
Drillkamp
Echtgenoten
Een beetje tederheid
Een dooie boel
Een jongen uit Schaarbeek
Eerlijkheid
Er gaat niets boven seks
Er is er geen ťťn zoals jij
Er is geen haast
Feest
Fietsbel
Firmin
Foei foei foei
Formulieren
G. Daddy (Stijn & Raymond van het Groenewoud)
Geef die jongen z'n zaligheid
Geen boodschap
Geen ontkomen aan
Geen ontkomen aan (Raymond van het Groenewoud met Jan Decleir)
Geen schoenen aan
Gelukkig zijn
Genieten
Goeiemorgen ouwe rotkop
Goesting
Grandaddy (Stijn & Raymond van het groenewoud)
Grossstadt bei Nacht (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Habbahabbahoekhoek
Haile Selassie
Hallelujah, ze is van mij
Hallo... soms ben ik verlegen
Harde porno
Heiss (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Help de rijken
Herneem de twist
Het einde van de wereld
Het gaat om ons
Het gekke meisje
Het gras is nat
Het is zo lekker (zonder zwart gemoed)
Het meisje van je droom
Het nummer van God
Het spek is aangebrand
Het verschil met mijn vriend Jan
Het walsje van Marie - Gitaar
Het walsje van Marie - Piano
Het wonder voorbij
Het zijn de voeten
Hoppah!
HŲr doch damit auf (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Hou me vast
Ich, der Sensenmann (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
IJs (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Ik ben alleen
Ik ben blij
Ik ben de man
Ik ben God niet
Ik doe het voor jou
Ik doe niet mee
Ik ga m'n eigen gang
Ik geloof u niet
Ik heb genoeg van jou
Ik hou van haar
Ik hou van Hollanders
Ik mis je
Ik wil de grootste zijn
Ik wil je
Ik wil je hier bij mij
Ik zal jouw man zijn
Ik zou allang gaan lopen
Ik zou liegen als ik de waarheid sprak
In de gracht
In mijn hoofd [2011]
In m'n hoofd
In m'n huis
In The Groove
Intimiteit
Italianen
Jaloers (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Janneman Robinson
Je kunt beter gaan (Louisette)
Je moest eens weten hoe gelukkig ik was
Je t'aime
Je zou eens moeten weten (hoe lekker dat dat is)
Jezus was sexy
Jij en ik
Johnny
Jouw liefde
J'veux de l'amour (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
'k Heb je graag
'k Onthou het niet
Keinijg
Kelners, muzikanten
Kerstlied '72
Kieler Dealer (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Kind van het weekend
Kip aan 't spit
Kneden, kneden
Koffie en brood
Komaan met dat lijf
La bamba
Laura
Leidse plein
Leidseplein (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
L'ťtranger, c'est mon ami
Lied van de zee
Liefde is een wortel
Liefde voor muziek
Lieve Sonja
Loom
Loslaten
Ludo Coeck
Maak me niet meer uit
Maanlicht
Machu Picchu (Bij u wil ik zijn)
Mšdchen (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Mama en papa
Mama moet komen
Mane chou
Maria, Maria ik hou van jou [1990]
Maria, Maria, ik hou van jou (Louisette)
Markies de Sade (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Meisjes
Meisjes [1990]
Meisjes [2017]
Merde (Raymond Etc.)
Middenstand blues (Live) (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Middestand Blues
Mier te zijn
Mijn schoolgaande jeugd
Mijnheer de postbode
Miss tanga
M'n airhostess
M'n goeie ouwe rode kruis
M'n leven lang
M'n lieve schatje
Moeder (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Moedertaal
Moment
Mustafa
Mutter (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Naar de Groenstraat
Nee, ik wil niet sterven vannacht
Niet huilen
Niet te vertrouwen
Niets heeft nog zin (zonder jou)
Niets is grappig
Nonkel Frans (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Nooit meer drinken
Nu of nooit
Ochtendlied
Oh m'n Evake
Omdat ik van je hou
Omdat ik van je hou [2015]
Ontevreden
Onverschilligheid is wat mij tart
Onze nieuwe single
Oorlog
Opblaaspop
Opgelost
Paroles en pratique (Raymond Etc.)
Piece Of My Heart
Prinses (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Puppet chou
Raffinee
Raymond vrijt met Sanne
Razernij
Rivier
Rock 'n roll
Rode TL's
Ruzie bij auto
Sailors Don't Cry (Elsje & Raymond)
Sandy
Schandalig content
Schijten
Schud nog eens goed schat
Schweinhund
Sensatie
Si tous les gars du monde
Sie ist fort (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Simpele dinges
Sire rock en roll
Somers recruteert Raymond
Somers voetbalt
Spelen in een groepje
Spiegel (Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud)
Sta op en wandel
Stapelgek op jou
Stop met tobben
Terug naar de werkelijkheid
Toetje
Torremolinos
Tot morgen
Total loss (Gratis bier in Nederland)
Toujours l'amour
Trappen af na restaurant
Trek het je niet aan (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Troonsafstand
Twee meisjes
U-Bahn (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Vallen en opstaan
Vanavond ga ik uit
Varkenskop
Verlos me
Vlaanderen boven (Raymond van het Groenewoud & The Millionaires)
Vlaanderen boven [2002]
Vrede zal heersen (Raymond van het Groenewoud met Charlotte Schoeters)
Vroeger was het beter
Vrouwen
Waar ik niet tegen kan
Waarom jij er niet bent
Wachten op de wagen in de nacht
Walhalla - Muzak
Walhalla - Thema
Wanneer zal ik bevrijd zijn?
Warme dagen
Wat een fijne dag
Wat een fijne dag / het zou niet mogen zijn (Meuris & Van het Groenewoud)
Wat je doet met mij (Slongs feat. Raymond van het Groenewoud)
We blijven bezig
Weg met Amerika
Weg met Boudewijn (Leve Fabiola)
White Lady
Wie zingt er dit lied
Wij zijn The Centimeters (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Wijd en zijd
Winkelstraat
Winterlicht
Winterochtend
WolvenscŤne
Zanger zonder meer
Ze dansen
Ze keek naar mij (Radio Oorwoud feat. Raymond van het Groenewoud)
Ze weet niet wat ze doet (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Zien we morgen nog het licht?
Zij houdt van vrijen (Louisette)
Zij houdt van vrijen (Raymond van het Groenewoud met Koen Wauters)
Zij houdt van vrijen [1990]
Zij is mijn prinses (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Zjoske, schone meid
Zo graag dicht bij je zijn
Zo zot van haar
Zoals gewoonlijk
Zorgen voor de kleine
Zwerven in een woestijn
Zweven

Albums van Raymond van het Groenewoud

Alle 40 goed
Allermooist op aard
Archivaris
Ballades
Brussels By Night
De laatste rit
De minister van ruimtelijke ordening
Een jongen uit Schaarbeek
Essential
Ethisch reveil (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)
Habba!
Ik ben God niet
Ik doe niet mee
In mijn hoofd
Intiem
Je moest eens weten hoe gelukkig ik was
Kamiel in BelgiŽ
Kamiel in BelgiŽ + Nooit meer drinken
Leven en liefdes
Liefde voor muziek - Verzameld
Live in de AB
Live zoals het is
Meisjes - Het beste van
Mr. Raymond
Nooit meer drinken
Omdat ik van je hou - De 60 mooiste
Ontevreden
Platinum Collection
Raymond Groenewoud & die Centimeters (Raymond Groenewoud & die Centimeters)
Sensatie
Tot morgen
Tot morgen + Een jongen uit Schaarbeek
Walhalla

De best beoordeelde nummers van Raymond van het Groenewoud

Alle nummers met minstens 5 reviews worden meegeteld in deze charts.
TitelReviewsGemiddelde
Stapelgek op jou54.8
J'veux de l'amour (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)154.67
Vlaanderen boven (Raymond van het Groenewoud & The Millionaires)64.67
Wat een fijne dag / het zou niet mogen zijn (Meuris & Van het Groenewoud)74.43
ChaChaCha164.06
Liefde voor muziek194
Twee meisjes73.86
Meisjes143.64
Schandalig content63.17
Goeiemorgen ouwe rotkop62.67

De bekendste platen van Raymond van het Groenewoud

Alle nummers met minstens 5 reviews worden meegeteld in deze charts.
TitelReviewsGemiddelde
Liefde voor muziek194
ChaChaCha164.06
J'veux de l'amour (Raymond van het Groenewoud & The Centimeters)154.67
Meisjes143.64
Wat een fijne dag / het zou niet mogen zijn (Meuris & Van het Groenewoud)74.43
Twee meisjes73.86
Vlaanderen boven (Raymond van het Groenewoud & The Millionaires)64.67
Schandalig content63.17
Goeiemorgen ouwe rotkop62.67
Stapelgek op jou54.8

BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.