Login
België (Vlaanderen)

Mouth & MacNeal - Ik zie een ster

Cover Mouth & MacNeal - Ik zie een ster
7" Single
Decca 6100 108
Cover Mouth & MacNeal - Ik zie een ster
Cover

Nummer

Jaar:1974
Label:UNIVERSAL
Distributeur:UNIVERSAL
Muziek/Tekst:Gerrit den Braber
Hans van Hemert
Producer:Hans van Hemert
Geluidsfragment:
Gecoverd door:Mouth & MacNeal (I See A Star)
Mouth & MacNeal (Ein gold'ner Stern)
Frank & Mirella
Mia Julia & Lorenz Büffel (Ein goldener Stern)
Inger Öst & Torsten Wallin (Du hör en sång)
Päivi Paunu & Kai Hyttinen (Nään täysikuun)
Mette & Mogensen (Jeg ser et sted)
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:13/04/1974 (Positie 20)
Laatste week notering:15/06/1974 (Positie 22)
Piekpositie:4 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:10
Positie aller tijden:3366 (411 Punten)
Back Catalogue Singles:23/04/2016 / Piek: 46 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 3 / Weken: 10
be  Piek: 4 / Weken: 10 (V)

Tracks

03/1974
7" Single Decca 6100 108
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ik zie een ster
  2:55
2.Liefste
2:39
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:55Ik zie een sterDecca
6100 108
Single
7" Single
03/1974
2:55Alle 13 goed! Deel 7Philips
9299 007
Compilatie
LP
1974
2:55Ik zie een sterDecca
6343 605
Album
LP
1974
2:584 gouden hitsPhilips
872 681-2
Single
CD-Maxi
1989
2:57Meer dan 35 jaar Songfestival 1956-1975 1Arcade
01 6911 61
Compilatie
CD
1992
»» alles tonen

Mouth & MacNeal   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
How Do You Do25/12/1971117
Hello-A27/05/1972114
You-Kou-La-Le-Lou-Pie25/11/1972710
Batteringram21/04/1973222
Minnie, Minnie22/09/1973207
Do You Wanna Do It29/12/1973272
Ik zie een ster13/04/1974410
Ah, l'amore17/08/1974283
 

Maggie MacNeal   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
How Do You Do (Mouth & MacNeal)25/12/1971117
Hello-A (Mouth & MacNeal)27/05/1972114
You-Kou-La-Le-Lou-Pie (Mouth & MacNeal)25/11/1972710
Batteringram (Mouth & MacNeal)21/04/1973222
Minnie, Minnie (Mouth & MacNeal)22/09/1973207
Do You Wanna Do It (Mouth & MacNeal)29/12/1973272
Ik zie een ster (Mouth & MacNeal)13/04/1974410
Ah, l'amore (Mouth & MacNeal)17/08/1974283
When You're Gone20/12/1975263
Terug naar de kust29/05/1976272
Fools Together15/10/197787
 

Willem Duyn   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
How Do You Do (Mouth & MacNeal)25/12/1971117
Hello-A (Mouth & MacNeal)27/05/1972114
You-Kou-La-Le-Lou-Pie (Mouth & MacNeal)25/11/1972710
Batteringram (Mouth & MacNeal)21/04/1973222
Minnie, Minnie (Mouth & MacNeal)22/09/1973207
Do You Wanna Do It (Mouth & MacNeal)29/12/1973272
Ik zie een ster (Mouth & MacNeal)13/04/1974410
Ah, l'amore (Mouth & MacNeal)17/08/1974283
Uncle (Big Mouth & Little Eve)07/06/197538
Willem27/10/1979271
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.7 (Reviews: 27)

hugo1960
Member
****
Een van de leukste Nederlandse inzendingen voor het NSF ooit. Ze gooiden er niet alleen hoge ogen mee op het songfestival, maar ook in de Nationale hitparade. Trouwens, de Engelstalige versie vind ik ook prima!

Besnik
Member
*****
Einfach ein guter Titel und ich gebe meinem Vorredner recht, die ersten 3 Plätze beim ESC 74 gingen in Ordnung, ich hätte ähnlich gevotet!

Voyager2
Member
****
Nettes, sehr einfach gestricktes Lied, das 1974 beim Grand Prix Eurovision de la chanson völlig zu Recht auf den dritten Platz gelandet ist. Die Lieder Abba und Gigliola Cinquetti waren eine Klasse für sich und von den Titeln, die hinter den beiden plazierten, war das von Mouth & MacNeal einfach am besten.

Bearcat
Member
*****
Een van de leukste NL inzendingen voor het ESC
Origineel ook

gherkin
Member
*****
Ik zie er zelfs vijf hier voor dit goed nummer.

FranzPanzer
Member
***
Niederländische Heimatmarkt-Version eines etwas bieder klingenden, im Großen und Ganzen aber erträglichen niederländisch-englischen ESC-Schlagers von 1974. Die deutsche Version über den "gold'nen Stern" ist genauso solide wie das Original und die englische Fassung geworden - diese seichten Schlager kann man dann und wann hören. Akzeptables Liedgut für das Drei-Uhr-Loch der ARD-Hitnacht von der Saarlandwelle eben; stört den Mondeo-Langstreckenfahrer bei Nacht keinesfalls.

goodold70
Member
*****
Die niederländische Originalversion des am ESC-Finale 1974 in englischer Sprache performten Gute Laune-Songs bietet deftig-kultige Unterhaltung im typischen, nicht wirklich ernst zu nehmenden Mouth & MacNeal-Design. Musik mit der Brechstange produziert; jedoch bestens unterhaltend.

ericwyns
Member
***
Vrolijke song uit het Eurovisiesongfestival editie 1974 (dat overigens gewonnen werd door ABBA). De singel van Mouth & MacNeal stond destijds tien weken genoteerd in de officiële Vlaamse charts en bereikte plaats 4 als hoogste notering.
3+

vinylfreak
Member
******
Derde plek op het songfestival van 1974.
Erg leuk vrolijk nummer.
ABBA won toen voor Zweden met Waterloo.

6470hans
Member
******
Als Anouk dit jaar net zo hoog eindigt als Mouth & Macneal destijds op het songfestival wordt Nederland helemaal gek.

fleet61
Member
******
... ohne Kommentar ...

Der_Nagel
Member
****
fröhliches Stück aus den 70er, zwischendurch kommt Jahrmarkt-Stimmung auf – 4+...

Patrick3
Member
******
Een fantastisch Eurosong nummer in het jaar dat ABBA won met Waterloo.

naamloos
Member
***
Als ESF inzending geslaagd, als song niet geweldig.

Topbart
Member
*****
een van de grootste hits die het ESC in Nederland heeft voortgebracht

meikel731
Member
****
Nett
07/07/2007 13:26
remember
Member
***
schwach..
17/06/2007 11:58
schlagerfrau1990
Member
******
super niederländischer Schlager- auf niederländisch hör ich die auch wohl ganz gerne
18/05/2007 14:28
sanremo
Member
****
knappe 4
18/05/2007 13:58
Rewer
hitparade.ch
**
...weniger...
22/06/2005 00:24
LarkCGN
Member
****
Ob auf Englisch oder Niederländisch: 1974 der holländische Beitrag für den Eurovision Song Contest. Erreichte einen sehr guten 3. Platz noch vor Olivia Newton-John. Etwas viel "ufta-ufta" für meinen Geschmack, aber drollig waren die beiden schon.
21/06/2005 21:47
vancouver
Member
*****
Im Hippie-Stil zum Erfolg, cooler Track, gefällt mir
29/03/2005 14:01
DaJoe
Member
*****
cool!
05/12/2004 00:35
SportyJohn
Staff
******
Das war das beste ESC allerzeiten in 1974 !!..... Mouth (Willem Duyn ist sein richtige name) starb am 4. dezember 2004 .....
04/12/2004 21:37
Richard (NL)
Member
******
One of the best Dutch entries for the Eurovision Songcontest.
04/12/2004 21:03
HeNK!
Member
******
I was ever so enthousiastic about this song, which represented the Netherlands at the 1974 Eurovision Song Contest. It even ended 3rd after Abba and Gigliola Cinquetti. In my charts it spent 5 weeks at the top from April 13, 1974 on. English version 'I see a star hit the UK top 10 also.

Sadly, Mouth (born Willem Duyn) died of heartfailure on December 4, 2004 ...
Laatst gewijzigd: 04/12/2004 21:04
Een review toevoegen
België (Wallonië) Australië Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franÁaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geïnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.