Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Nationaal Comitť Inhuldiging - Koningslied

Cover Nationaal Comité Inhuldiging - Koningslied
Cover

Nummer

Jaar:2013
Label:UNIVERSAL
Distributeur:UNIVERSAL
Muziek/Tekst:John Ewbank
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:11/05/2013 (Positie 41)
Laatste week notering:11/05/2013 (Positie 41)
Piekpositie:41 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:1
Positie aller tijden:13711 (10 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 1 / Weken: 4
be  Piek: 41 / Weken: 1 (V)


Nationaal Comitť Inhuldiging   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Koningslied11/05/2013411
 

Reviews

Puntengemiddelde: 2.78 (Reviews: 27)

hugo1960
Member
*****
Prachtig gevarieerd lied.

Leltsjebeltsje
Member
**
Ik geef ook een dikke onvoldoende. Niet door de melodie (die ik opzich niet saai vind, maar mooi), maar door die verschrikkelijke en inhoudloze rap (niet de eerste, maar in de derde minuut) waarbij er woorden genoemd worden die met de W beginnen en telkens wordt ''de W van Willem'' genoemd. Verschrikkelijk toch? En dan heb ik het ook nog niet over de grammatica gehad. Duizenden (of klopt dat ook niet? ;-)) Nederlanders hebben tekst opgestuurd naar meneer Ewbank en hij heeft maar wat willekeurige, grammaticaal gezien oncorrecte zinnen met dichte ogen uitgekozen en in het nummer gekwakt. Klaar. Of tenminste, dat lijkt hij te denken, want ten eerste lijkt het alsof hij de zinnen niet gecontroleerd heeft (zo'n creatieve composseur die ''de dag die je wist dat zou komen'' als ''grammaticaal correct'' ziet), ten tweede heeft de tekst niks met koning Willem-Alexander te maken (ja, behalve die ''W van Willem'' dan hé ;-)) en ten derde is er helemaal geen ''u'', maar telkens ''jij'' te horen en lijkt het meer (zoals RV al heeft aangegeven) alsof ze tegen een 5-jarig kind spreken dan alsof ze tegen een echte koning spreken. In dat andere nummer is er alleen ''jij'' in de laatste zin te horen. Dat gaat ten minste nog over iets.

Overigens vind ik die kritiek op Social Media (vandaar dat ik alleen maar Facebook en Whatsapp heb, al is dat eerste al teveel) zeer ongepast, wat maar de inteliggentie van veel Nederlanders aangeeft. En die zelfmoordbedreigingen zijn ook ongelovelijk. Ik bedoel maar: je mag het een slecht nummer vinden, maar zelfmoordbedreigingen voor je veilige computer sturen is gewoon te zielig voor woorden. Alsof je zelf een beter nummer kan maken... als hij dit nummer goed vindt, dan vindt hij dat toch? Dat hij het nummer een paar dagen heeft teruggetrokken vind ik ook weer zwak van Ewbank. Dat je je laat beïnvloeden door wat domme mensen.. nou ja, een zwak nummer, die niet echt meezingbaar is en niet bij het thema past.

Wolfke
Member
*
Ik snap niet wat dit nummer in onze Belgische Ultratop 50 komt doen???

HeNK!
Member
**
Er is al veel over gezegd en geschreven. Hoewel het geen lied is om mee te zingen, is het begin is helemaal niet slecht en heeft een heel aardige opbouw. Dan zijn er opeens die rare raps, een koude douche. Dat was 'een beetje dom', want het heeft een afbreuk-effect op het hele - ook wel heel treurige - lied.

drdjrene
Member
***
Sebastiaanmember slaat de spijker op zijn kop. Ook ik vind dit helemaal niet zo'n slecht nummer, maar ik vind het geen koningslied. Meer een lied dat een ouder voor zijn/haar kind zingt als hij/zij voor het eerst een grote stap moet maken. Maar om dit nou massaal in Ahoy te zingen op 30 april 2013...nou nee.

Der_Nagel
Member
***
Als Schweizer kann ich mit Monarchien weniger etwas anfangen – ist nie einfach, wenn man Leute aus verschiedenen Bereichen (SängerInnen, Rapper) zusammenkommen lässt – 2.75…

rien100
Member
**
De zinnen zijn helaas moeizaam geformuleerd en de melodie is te voorspelbaar. Daar had meer uit kunnen komen. Een klassieker zal het niet worden.

Litt
Member
*
Vreselijk nummer met een ontzettend kromme tekst. De commotie errond vind ik dan weer overdreven. Rood was niet veel beter dan dit onding en dat ging er zonder kritiek in...

southpaw
Member
***
Musikalisch durchschnittlich, dazu bin ich auch kein Royalist. Insofern sind 3 Sterne schon viel.

Supersok
Member
**
ja... wat moet ik er nog over zeggen. Alles is al wel zo'n beetje gezegd. Schaam me aan de ene kant voor dit nummer en aan de andere kant nog iets meer voor mensen die buiten alle proporties tekeer gaan tegen de componist van dit lied.
Het nummer is te triest voor een inhuldingsfeest. Laat ik dat dan maar zeggen.

Sebastiaanmember
Member
***
Ik vind het lied wel mooi, maar erg triest en saai. Kortom: Het lijkt me niet geschikt voor een echt koningslied voor morgen.
Laatst gewijzigd: 15/08/2013 16:57

@Mart
Member
*
Het is een gejatte melodie. Waarom heeft John niet de moeite genomen om een nieuwe melodie te componeren? Heeft hij er zo weinig voor over? Vervolgens heeft hij de grammaticale fouten van inzenders niet gecorrigeerd en gewoon losse zinnen aan elkaar geplakt. Het is duidelijk weer een gemiste kans. De rap is al helemaal gruwelijk. John heeft zijn eigen reputatie geen goed gedaan. De bedreigingen aan zijn adres zijn overigens schandalig en laakbaar.

RV
Member
**
Als eerste moet ik zeggen dat ik het eens ben met de mensen die zeggen dat dit te slecht voor woorden is. Grammaticaal klopt het van geen kanten en bovendien is de melodie zaaddodend saai. Om nog maar te zwijgen over de tenenkrommend slechte raps, met name de raps waarin ze zeggen waar de 'w' vooral voor staat. De toon van het nummer staat me ook niet aan: het is net alsof ze tegen een 5-jarige staan te lullen, terwijl het toch echt gericht is aan de toekomstige 46-jarige koning.

Dat John Ewbank zijn Koningslied heeft teruggetrokken, kan ik alleen maar begrijpen. Ik zou er ook niet mee geassocieerd willen worden. Hij heeft duizenden kritieken en zelfs een paar doodsbedreigingen over zich heen gekregen (die doodsbedreigingen vind ik uiteraard ook veel te ver gaan) en omdat hij 'de enige paraplu in deze zeikregen' is, heeft hij zich gedistantieerd van zijn Koningslied. Een 'ondankbaar rotvolk' noemt hij ons Nederlanders, en dat zijn we dan ook wel een beetje.

Niet dat het nummer er beter op wordt door ons een ondankbaar rotvolk te noemen, maar het heeft daar uiteraard wel de nodige aandacht door gekregen. Daarom staat het nu ook, geheel begrijpelijk, op de eerste positie in de Single Top100. Kennelijk zijn er ook nogal wat mensen die het lied wél leuk vinden, al vermoed ik dat de meeste downloads komen doordat het nummer zo in opspraak is gekomen. Ikzelf geef toch een sterretje extra, want zo slecht als die Koningswals van 's Neerlands beste klootviool (André Rieu, natuurlijk) kan het niet worden. Daar is dit nog een meesterwerk bij.

R-Daniel
Member
*
Je kan nooit serieus zijn als je zegt dat dit leuk is!

MUSICBOJ
Member
****
Wat een kritiek, leuk nummer gewoon !!!

Pino Kio
Member
******
Dit lied ligt heel goed in het gehoor en bleek vandaag bij de koningsspelen een regelrechte meezinger.

naamloos
Member
*
John Ewbankl staat als componist bij mij niet hoog aangeschreven maar dit nummer is heel slecht. Vage tekst met jankerige muziek, kortom snel vergeten. Ik vind overigens dat sommige mensen bij gebruik van sociale media wel ver buiten de algemeen aanvaardbare normen zijn gegaan. En smaken verschillen nou eenmaal.

SportyJohn
Staff
****
Mooi gemaakt ! # 1 as vrijdag dat is wel duidelijk !

vinylfreak
Member
******
Mooi nummer.
Komt ondanks alle kritiek vrijdag gewoon op nr.1 binnen.

DeejayDave
Member
***
Het idee is leuk. De uitvoering minder. Het begint best aardig, het klinkt af en toe zelfs majestueus. Maar de tekst slaat af en toe de plank mis. Dan de twee 'rap'-stukken. Ik kan niet anders zeggen: vre-se-lijk. Maar ach er is al zoveel gezegd over wakker worden en stamppot eten. Hoewel een beter lied op zijn plaats was, vind ik het sneu voor de betrokkenen dat onder aanvoering van enkelen een 'heel volk' (lees: de sociale media inclusief de traditionele media) in opstand is gekomen. Benieuwd waar we nu mee opgezadeld worden.

Richard (NL)
Member
*
Snel vergeten... Het was idd. rijmelarij van niks.
Laatst gewijzigd: 22/04/2013 16:51

JakobKOP
Member
****
Ik snap al dat negatieve gedoe rondom dit nummer niet zo. Ja, de Nederlandse spelling is ietwat zeer matig, en ja, het is niet zo catchy als verwacht.. Maar dat Ewbank zelfs doodverwensingen krijgt door dit nummer, gaat echt veels te ver. Die rap had er trouwens wel uitgemogen, als ik eerlijk mag zijn;-)

Topbart
Member
*
Dit is tenenkrommend slecht. Zeer slechte en voorspelbare tekst en dan die rap in het midden van het nummer, waar ze de plank volledig mis mee slaan. Vooral wegens de zeer slechte kritieken, voorspel ik dat dit volgende week op nr 1 staat in de Dutchcharts. Geef mij dan maar de ''Kroningswals'' van André Rieu!

Miraculi
Member
***
Noch ein Song für das Beatrix - und wieder ohne Hape - jetzt hoffe ich auf den ultimativen Koningslied von Vader Abraham - hoffentlich der letzte Song aus der Richtung.

Patrick3
Member
******
Wellicht binnenkort op 1 in Nederland. Als Filip en Mathilde overnemen van Albert zouden onze artiesten ook de handen in elkaar slaan en nummers brengen?
Dat men hier doodsbedreigingen voor uit gaat toch wel te ver. Zo slecht is dit niet, alleen de rap had niet echt erin hoeven te staan.
Laatst gewijzigd: 22/04/2013 11:02

calvinkleinboxers@hotmail.nl
Member
*
Wat een walgelijk lied gaat nergens over. John Ewbank slaat de plank helemaal mis!!
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.