Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

De Kreuners - Ik wil je

Cover De Kreuners - Ik wil je
7" Single
EMI 1192657
Cover De Kreuners - Ik wil je
CD-Maxi
EMI 11 9265 2

Nummer

Jaar:1990
Label:PARLOPHONE
Distributeur:WARNER
Muziek/Tekst:Walter Grootaers
Erik Wauters
Jan Van Eyken
Ben Crabbť
Berre Bergen
Producer:Jean Blaute
Geluidsfragment:
Gecoverd door:Guus Meeuwis
Swoop [BE]
Sasha & Davy
Sammy Moore
Dorfrocker (Ich will dich)
#LikeMe Cast
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:17/03/1990 (Positie 50)
Laatste week notering:07/07/1990 (Positie 31)
Piekpositie:1 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:17
Positie aller tijden:1572 (586 Punten)
Ultratop 1001:916
Back Catalogue Singles:22/12/2012 / Piek: 4 / Weken: 27
Vlaamse top 10:17/03/1990 / Piek: 1 / Weken: 17
In de landen:
nl  Piek: 27 / Weken: 10
be  Piek: 1 / Weken: 17 (V)

Tracks

1990
CD-Maxi EMI 11 9265 2
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ik wil je
  3:27
2.Ik leef
  2:27
3.Sarah
  2:54
   
1990
7" Single EMI 1192657
Toon detailsAlles beluisteren
1.Ik wil je
  3:23
2.Ik leef
  2:27
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:26Hier en nuEMI
794 299-1
Album
LP
06/04/1990
3:26Het beste uit Tien Om Te Zien Vol. 3Dino
DNCD 1230
Compilatie
CD
1990
3:27Ik wil jeEMI
11 9265 2
Single
CD-Maxi
1990
3:23Ik wil jeEMI
1192657
Single
7" Single
1990
3:26Het beste vanEMI
7964722
Album
CD
13/05/1991
»» alles tonen

De Kreuners   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Zij heeft stijl13/06/1981303
Ik dans wel met mezelf08/05/1982391
Cous-cous kreten20/11/1982382
Doe het gevecht26/11/1983362
Verliefd op Chris Lomme05/08/1989482
Ik wil je17/03/1990117
Zo jong07/07/19901211
Maak me wakker20/10/1990188
Nu of nooit02/02/1991245
Layla [1991]25/05/1991356
Help me door de nacht19/10/1991345
In de zin van mijn leven01/02/1992149
De hemel nooit beloofd25/04/1992491
Wat komen moet dat komt11/02/1995481
We kleuren de nacht11/04/1998Tip: 9 
Meisje meisje19/04/2003436
Das wat ik zeggen wou06/03/2010Tip: 22 
Radio08/12/2012Tip: 29 
Viktoria (Edit 2018)18/11/2017Tip: 7 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
De Kreuners29/04/1995312
Pure Pop13/06/19982215
Het beste van22/02/2003366
197810/05/2003135
3027/09/20081118
Jonge honden20/03/20101219
Live in Zwortegem31/03/20121924
De laatste kreun - Best Of 3CD17/11/2012343
De singles19/05/2018623
 

Reviews

Puntengemiddelde: 3.93 (Reviews: 14)

FranzPanzer
Member
***
Typischer "Nederpop" eben, wie er im Buche steht; nicht schlecht, aber etwas nichtssagend. Hier aus dem Jahr 1990.

BingTheKing
Member
***
een middelmatige song, ik kom niet verder dan een 3

tigerlover
Member
***
lekkere plaat, dacht dat Guus Meeuwis hier ook een eigen versie van had, 3 sterren

MUSICBOJ
Member
*****
Absolute klassieker van de Vlaamse rockband "De Kreuners"!! Ze hadden er ook hun grootste hit mee in Vlaanderen!! Hoogstaand heb ik dit nooit gevonden, maar dit is leuk!! En tevens mijn favoriet van de groep!! Ik ga voor 5 sterren, al is het krap!!! ☺

gherkin
Member
****
Simpel, maar hij staat er wel nog altijd.
Laatst gewijzigd: 30/03/2012 18:49

Patrick3
Member
******
Dé klassieker van De Kreuners.

ericwyns
Member
****
Eén van de strafste platen van De Kreuners is zeker dit "Ik wil je" uit 1990. Een heuse klassieker van deze formatie.
4+

Southernman
Member
****
Buena.

Topbart
Member
****
Ik dacht altijd dat dit maar een eendagsvlieg was. Dat was weliswaar in Nederland het geval (werd een top 30-hit in maart 1990), maar in Belgie zijn ze toch heel wat populairder. In 2003 was ik in het Sportpaleis in Antwerpen voor The Night of The Proms en daar hing ook een aankondiging van een concert van De Kreuners. Daardoor trok ik de conclusie dat deze band toch wel groter was dan gedacht!!!!

sanremo
Member
***
knappe 3

Der_Nagel
Member
***
mässige Folkrock-Nummer aus den Niederlanden von 1990 - 3+...
12/04/2008 21:18
Richard (NL)
Member
***
Wel een leuke song.
18/04/2005 19:01
SportyJohn
Staff
*****
... das grosste erfolg hat die Belgischer Gruppe "De Kreuners" vor genau 15 Jahr !..... im April 1990 war es am platz # 27 in NL.....
Laatst gewijzigd: 08/06/2011 16:58
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.