Login
België (Vlaanderen)

Rocco Granata - Zomersproetjes

Cover Rocco Granata - Zomersproetjes
7" Single
Cardinal C 3262 (be)
Cover Rocco Granata - Zomersproetjes
7" Single
Negram NS 1507 (nl)
Cover Rocco Granata - Zomersproetjes
7" Single Kent U Ze Nog?
EMI 1A 006-26716 (nl)
Cover Rocco Granata - Zomersproetjes
7" Single Dubbel Goud -Reissue-
Telstar TSI 1402 (nl)

Nummer

Jaar:1972
Muziek/Tekst:Rocco Granata
Marius Johannes McPhail
Producer:Rocco Granata
Geluidsfragment:
Gecoverd door:Sam Gooris
In De 14 Billekens
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:04/11/1972 (Positie 17)
Laatste week notering:17/02/1973 (Positie 29)
Piekpositie:5 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:16
Positie aller tijden:1515 (595 Punten)
Vlaamse top 10:23/09/1972 / Piek: 1 / Weken: 23
In de landen:
nl  Piek: 25 / Weken: 2
be  Piek: 5 / Weken: 16 (V)

Tracks

10/1972
7" Single Negram NS 1507 [nl]
1972
7" Single Cardinal C 3262 [be]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Zomersproetjes
  3:32
2.Alcantara
2:25
   
1981
Kent U Ze Nog? - 7" Single EMI 1A 006-26716 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Zomersproetjes
  3:29
2.Jessica
  3:12
   
1984
Dubbel Goud -Reissue- - 7" Single Telstar TSI 1402 [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Zomersproetjes
  3:30
2.Daar gaat mijn grootpapa
  2:54
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:32ZomersproetjesNegram
NS 1507
Single
7" Single
10/1972
3:29ZomersproetjesCardinal
71007
Album
LP
1972
3:32Alle veertien favoriet!Negram
HJN 199
Compilatie
LP
1973
Op losse groeven 50 - 20 originele hitsEMI Bovema
5C 052.25162
Compilatie
LP
1975
2:54Summer Party - 40 Original Hits-40 Original StarsCommon Wealth
‎CN 0091
Compilatie
LP
1979
»» alles tonen

Rocco Granata   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Marina01/07/1959140
Oh, oh, Rosi01/11/1959204
La bella01/02/1960416
Rocco-Cha-Cha01/07/1960148
Germanina01/09/1960164
Carolina, dai!01/04/1961118
Buona notte bambino01/04/1963416
Du schwarzer Zigeuner01/02/1964512
Dreh' dich noch einmal um01/05/1964108
Yolanda01/10/1964124
Noordzeestrand01/12/1964916
Melancholie01/04/1965184
Hello buona sera21/01/1967313
Sarah10/10/1970414
Jessica18/12/1971425
Zomersproetjes04/11/1972516
Lieve heer heb medelij16/06/1973216
Dansen op de daken20/10/1973251
Marina (Remix '89) (Rocco Granata & The Carnations)20/05/1989115
De Mondiale (Rocco & De Micro's)07/07/1990402
'o Sarracino (Rocco con Buscemi)25/06/2011382
Rocco cha cha (Rocco con Buscemi)19/11/2011Tip: 89 
El murguero (Venite tutti a ballar) (Rocco Granata con Enrique Noviello & Los Auténticos Decadentes)27/07/2013Tip: 62 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
That's Amore - 30 Italian Classics30/05/1998375
Paisellu miu07/04/2007694
Rocco con Buscemi (Rocco con Buscemi)02/07/20112518
Argentina (Rocco Granata con Enrique Noviello & Los Auténticos Decadentes)27/07/20131215
The Very Best Of Rocco16/11/20131448
Back To Back (Dean Martin & Rocco Granata)30/05/20151615
Rocco 80 - Ik deed mijn best29/09/20182416
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.11 (Reviews: 9)

Bearcat
Member
*****
Vrolijk plaatje uit de 70's
Leuke simpele tekst maar wel treffend

gherkin
Member
***
Nog wel een vrolijk en sympathiek liedje.

Der_Nagel
Member
***
In den Nullerjahren von Whoopz! gecovert worden – 3+…

heidebeer58
Member
*****
Klassieker

MUSICBOJ
Member
***
Vrolijke single, dat wel. Maar er zijn betere covers van dit nummer. Spijtig om zeggen, maar jammergenoeg!! Exact 3 sterren voor deze gouden klassieker!!

Percussionata
Member
****
5 weken Top 40 #20 / 72 punten
Uitspraak is wel grappig, maar de muziek is iets te eenvoudig voor een 5de ster.
Laatst gewijzigd: 22/02/2012 12:36

FranzPanzer
Member
****
Eigentlich mag ich ihn lieber mit seinen italienischen/deutschen Schlagern, aber auch diesen Titel finde ich ganz nett. Die Stimme des Rocco Granata ist so sympathisch und herzerwärmend fröhlich, dass ich mich gleich zuhause fühle und vier Sterne geben kann für diesen herzlichen Schlager aus dem Jahre 1972.
14/09/2005 00:42
SportyJohn
Staff
*****
Sehr schöne in die NL-Sprache gesungen mit ein Italienisch accent.... sein letzte von 11 hits in NL ende 1972..... in 1989 hat er noch ein Hit mit die Remix von "Marina"....
Laatst gewijzigd: 14/09/2005 00:43
Een review toevoegen
België (Wallonië) Australië Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franÁaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geïnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.