Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Urbanus - The Scratchin' Zwaantjes

Cover Urbanus - The Scratchin' Zwaantjes
7" Single
Philips 818.769-7 (be,nl)

Nummer

Jaar:1984
Muziek/Tekst:Jean Blaute
Evert Verhees
Urbanus
Producer:Jean Blaute
Evert Verhees
Geluidsfragment:
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:07/04/1984 (Positie 39)
Laatste week notering:02/06/1984 (Positie 39)
Piekpositie:10 (2 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:9
Positie aller tijden:5613 (266 Punten)
Vlaamse top 10:07/04/1984 / Piek: 1 / Weken: 11
In de landen:
be  Piek: 10 / Weken: 9 (V)

Tracks

1984
7" Single Philips 818.769-7 [be,nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.The Scratchin' Zwaantjes
  4:05
2.Le massacre (Instrumentaal)
4:05
   
1984
12" Maxi Philips 818.769-1
Toon detailsAlles beluisteren
1.The Scratchin' Zwaantjes
  8:06
2.Le massacre (Instrumentaal)
  6:15
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:05The Scratchin' ZwaantjesPhilips
818.769-7
Single
7" Single
1984
8:06The Scratchin' ZwaantjesPhilips
818.769-1
Single
12" Maxi
1984
4:05Urbanus' plezantstePhilips
826 109-1
Album
LP
1985
4:07Urbanus' plezantstePhilips
826 111-2
Album
CD
1989
4:07Master serie - De plezantste liedjesPhilips
534 992-2
Album
CD
19/05/1997
»» alles tonen

Urbanus   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Een bakske vol met stro22/12/197919
Quand les zosiaux chantent dans le bois06/12/198039
Kodazuur10/07/1982391
Hittentit04/12/1982244
Awel mercie / 1-2-3 rikke tikke tik24/09/1983273
The Scratchin' Zwaantjes07/04/1984109
Poesje stoei07/01/1995814
De paashaas22/04/1995126
CO2 prostituee03/11/2007Tip: 16 
Zetpilcar (Urbanus & Isolde Lasoen)16/11/2013Tip: 2 
De wereld is om zeep / Klimaat (Urbanus & De Fanfaar)11/07/2015Tip: 6 
Bakske vol met stroo (Urbanus & De Fanfaar)19/12/2015Tip: 16 
Annie zingt een liedje09/09/2017Tip: 7 
De ladder02/12/2017Tip 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Wie dit leest is zot!30/10/2010718
Goe poeier!26/11/2011268
Wan troe tie!16/11/2013436
Integraal29/11/20145142
Urbanus zelf! - Theatertoer 2013-201519/11/20161721
De legende30/09/20171619
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.86 (Reviews: 7)

Jeroen68
Member
***
Ik geniet van veel van Urbanus nummers, zeker uit deze periode, maar dit nummer deed me dan weer niet zo veel.

gherkin
Member
*****
Grappig nummer.

ericwyns
Member
****
Toffe, erg leuke hit van Urbanus uit het jaar 1984.

KVG
Member
*****
Erg amusant nummer van Urbanus!

Patrick3
Member
******
Schitterend.
10/12/2006 13:18
SportyJohn
Staff
*****
Geweldig deze "Scratching song"....... wat een humor jammer dat het geen hit meer was in NL.... zijn grote succes was voorbij .... "met een vlammende Sallami"
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.