Login
België (Vlaanderen)

Bobbejaan Schoepen - Café zonder bier

Cover Bobbejaan Schoepen - Café zonder bier
7" Single
Decca 9.22.963 (be)
Cover Bobbejaan Schoepen - Café zonder bier
Cover

Nummer

Jaar:1959
Label:SONY
Distributeur:SONY
Muziek/Tekst:van Aleda
Et. Lams
Gordon Parsons
Coverversie van:Slim Dusty - A Pub With No Beer
Geluidsfragment:
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:01/04/1959 (Positie 20)
Laatste week notering:01/01/1960 (Positie 17)
Piekpositie:3 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:40
Positie aller tijden:14 (1676 Punten)
Ultratop 1001:219
Back Catalogue Singles:29/05/2010 / Piek: 2 / Weken: 2
In de landen:
be  Piek: 3 / Weken: 40 (V)

Tracks

1959
7" Single Decca 9.22.963 [be]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Café zonder bier
  2:35
2.'k weet al lang
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:35Café zonder bierDecca
9.22.963
Single
7" Single
1959
2:35De Pré Historie 1959 Vol. 2EVA
74321 67547 2
Compilatie
CD
1999
2:34Pret met Bobbejaan, Volume 3Silver Star / AMC
55.321
Album
CD
2001
2:33100 Vlaamse klassiekersUniversal
984.879-8
Compilatie
CD
25/05/2007
2:3550 super feestmakers vol. 3Magic
180469-2
Compilatie
CD
16/11/2007
»» alles tonen

Bobbejaan Schoepen   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Davy Crockett01/08/1956188
Jef en Roza01/10/1956716
Rosse-Marie01/02/1957224
Marianne01/05/1957224
Oh, la la01/06/19571312
Ik sta op wacht01/08/1957140
Theo (de bananenboer)01/10/1957158
De lachende vagebond01/02/1958816
Kom binnen, duivinne01/09/19581016
Café zonder bier01/04/1959340
Boerenbruiloft01/09/19591512
Een hutje op de heide01/01/1960140
Ik ben boos op de maan01/04/19601416
Vivan de soldatentijd01/09/19601412
Grijze haren01/12/19601012
Violetta01/01/1962720
Weer een café!01/11/196378
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Bobbejaan (Bobbejaan)24/05/20081011
The World Of Bobbejaan - Songbook29/05/20102211
Duivels in de hel - Home And Field Recordings04/06/20161615
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.45 (Reviews: 11)

Der_Nagel
Member
***
3+ für diese Darbietung des flämischen Sängers…

MUSICBOJ
Member
****
Een echte klassieker van de Vlaming: "Bobbejaan Schoepen"!! Hij had er dan ook een echte hit mee in Vlaanderen!! Naar mijn mening dik voldoende: 4 sterren!!! ☺

ericwyns
Member
***
Vlaamse klassieker van Bobbejaan Schoepen die reeds dateert uit het jaar 1959. Is trouwens een cover van Slim Dusty.
3+

Patrick7781
Member
*****
blijft leuk

naamloos
Member
****
Blijft een klassieker voor de frequente café bezoeker.

Royco
Member
*****
Het is één van de legendarische liederen van de “jodelende fluiter” uit de Kempen: Bobbejaan Schoepen. De tekst werd in 1958 geleverd door Et. Lams (lees achterstevoren: “Te Smal”), een pseudoniem van Louis Baret, de zingende haarkapper uit Antwerpen. Hij kreeg een beetje hulp van Ernst van Aleda, na de oorlog alomtegenwoordig in de vlaamse liedjesteksten, gespecialiseerd in vrije vertalingen van buitenlandse hits. En dat is ook wat hier gebeurd is.
De originele muziek is afkomstig van de Australische cowboy Gordon Parsons. Zijn lied “A pub with no beer” werd ingezongen door Slim Dusty in 1957, maar de muziek is volgens onze oren schaamteloos gestolen van “Beautiful Dreamer“ gezongen door Bing Crosby, een 19e eeuws lied van Stephen Foster (1826-1864).

gherkin
Member
*****
Een café zonder bier is inderdaad de grootste nachtmerrie van elke man. Goed gezien van Bobbejaan, die er direct een fijne plaat over maakte.

Patrick3
Member
******
Bobbejaan,deze morgen overleden op 85-jarige leeftijd.Dit was/is een evergreen van hem.

Broemselski
Member
******
Topsong! Legacy! Bobbejaan introduced and populized his own interpretation of the unknown Australian original song 'Pub with no beer' in Europe. Respect!
04/07/2008 12:44
ems-kopp
Member
***
Die niederländische Version von 'A Pub With No Beer' ist dann doch etwas näher am Original als die deutsche Fassung 'Ich steh an der Bar und habe kein Geld'.
Een review toevoegen
België (Wallonië) Australië Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franÁaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geïnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.