Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Krezip - I Would Stay

Cover Krezip - I Would Stay
CD-Maxi
WEA 8573-84370-2
Cover Krezip - I Would Stay
Cover

Nummer

Jaar:2000
Label:SONY
Distributeur:SONY
Muziek/Tekst:Jacqueline Govaert
Producer:Oscar Holleman
Geluidsfragment:
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:05/08/2000 (Positie 27)
Laatste week notering:20/01/2001 (Positie 32)
Piekpositie:1 (9 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:25
Positie aller tijden:210 (1040 Punten)
Ultratop 1001:45
Back Catalogue Singles:13/06/2009 / Piek: 9 / Weken: 4
Ultratip Bubbling Under:29/07/2000 / Piek: 17 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 2 / Weken: 27
be  Piek: 1 / Weken: 25 (V)

Tracks

16/06/2000
CD-Maxi WEA 8573-84370-2 (Warner) / EAN 0685738437023
Toon detailsAlles beluisteren
1.I Would Stay (Album Version)
  3:51
2.In Her Head (Recorded Live by Radio 3FM At Pinkpop, Langraaf, The Netherlands, June 11th 2000)
2:42
3.In Her Sun (Stupid) (Recorded Live by Radio 3FM At Pinkpop, Langraaf, The Netherlands, June 11th 2000)
4:45
4.I Would Stay (Recorded Live by Radio 3FM At Pinkpop, Langraaf, The Netherlands, June 11th 2000)
4:15
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:53Nothing LessWEA
68573824832
Album
CD
05/05/2000
Album Version3:51I Would StayWEA
8573-84370-2
Single
CD-Maxi
16/06/2000
Recorded Live by Radio 3FM At Pinkpop, Langraaf, The Netherlands, June 11th 20004:15I Would StayWEA
8573-84370-2
Single
CD-Maxi
16/06/2000
3:51Hitbox 2000 Vol. 4 - De allergrootste hits [VL]SMM
501585 2
Compilatie
CD
08/12/2000
3:5010 Jahre Fritz - Die CDSatyricon
Sat248
Compilatie
CD
2003
»» alles tonen

Krezip   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
I Would Stay05/08/2000125
All Unsaid25/11/2000Tip: 8 
Everything And More21/04/2001Tip: 11 
You Can Say05/10/2002Tip: 7 
Promise28/12/2002Tip: 11 
Out Of My Bed30/04/2005Tip: 5 
Don't Crush Me23/07/2005Tip: 6 
Plug It In & Turn Me On26/05/2007Tip: 4 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Nothing Less15/07/2000131
Days Like This26/10/2002134
What Are You Waiting For21/05/20051418
Plug It In26/05/2007407
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.84 (Reviews: 32)

Patrick3
Member
******
Prachtig nummer

Ronando
Member
*
zeiknummer

Forca Utrecht
Member
******
I would stay is de tweede single afkomstig van het album Nothing less van de Tilburgse band Krezip, het is hun eerste hit.

Zowel de single als de videoclip zijn een aantal weken eerder opgenomen tijdens Krezips optreden op Pinkpop. In tegenstelling tot de eerste en latere singles is I would stay rustig van karakter en is het voornaamste instrument geen gitaar maar een piano. Vooral het schattige karakter en enthousiasme van de middelbarescholieren-band op een dergelijk festival zorgde voor veel sympathie bij het publiek.

Het nummer kwam in dezelfde week de Nederlandse Top 40 binnen als de grote zomerhit Que si que no van Jody Bernal. Na vier weken vlak onder deze single in de Top 40 gestaan te hebben klimt de single voor drie weken naar de top van de hitparade. In de Mega Top 100 is de nummer-1 positie nooit bereikt, omdat bovengenoemde hit daar al die tijd onafgebroken op 1 heeft gestaan. Na 18 weken verdwijnt I would stay uit de Top 40. De single belandt op de derde plaats in de Top 40-jaarlijst 2000 en op de tweede plaats in de Top 100-jaarlijst 2000. In de Ultratop 50 voert de single achtereenvolgens maar liefst negen weken de lijst aan en werd de best verkochte single van 2000 in Vlaanderen.

Op 26 april 2008 heeft Krezip de 3FM Award Beste Nederlandse Single Allertijden gekregen voor I would stay.

6 sterren

Mauerbluemchen
Member
**
langweilig

Der_Nagel
Member
*****
gute bis sehr gute Pianoballade aus 2000 – alles andere als ein Grund davon zu laufen – 4.5 (aufgerundet auf 5*)...

oldiefan1
Member
****
netter Song
4++

gherkin
Member
*****
Ik kan begrijpen dat niet iedereen van Krezip houdt, maar dit vind ik gewoon echt een steengoede plaat.

jeankeL
Member
******
geweldig mooi nummer !

Peter-Floortjefan
Member
*****
Mooi!!!!!

White Tiger
Member
*****
ook voor mij hun beste!

Topbart
Member
*****
De grootste hit voor Krezip en in mijn ogen ook hun beste!!!

blup
Member
****
Krezip is fantastisch, maar naar mijn idee is dit nummer altijd een beetje overgewaardeerd.

Brommermuis
Member
*****
Een mooie liedje, romantisch

remember
Member
****
keine so gute Stimme, und eine ziemliche 1:1 Copy von Evanescence's Immortal..

otnorot
Member
*
Tja, smaken verschillen.
Heb altijd een gloeiende hekel gehad aan dat nummer en zelfs aan de groep.
Sorry!

Cheetah
Member
******
Super leuk nummer 1 van mijn favorieten in de jaren 2000

MUSICBOJ
Member
*****
Relatief goed nummer, leuk!

DeejayDave
Member
******
De eerste hit voor Krezip. En er zouden er nog vele volgen. Topband!

Hšnsi
Member
*****
gut

deZJEF
Member
*****
goe

django66
Member
******
Phantastischer Song, toll mit dem Piano-intro, klasse gesungen. Volle 6 Punkte
08/03/2008 14:24
Summer*Sunshine
Member
******
Echt mooie plaat van Krezip.
04/03/2008 04:43
dj-chris
Member
***
Deze plaat begint me intussen stierlijk te vervelen, ik ben al geen liefhebber van rustige muziek, en al helemaal niet als het 8 jaar lang op de radio wordt gedraaid. Nog net 3 sterren van mij.
24/02/2008 20:39
jschenk
Member
*****
wunderschöne ballade
05/07/2006 12:55
Kanndasdennsein
Member
******
Über die Stimme ließe sich zwar streiten, aber nicht über die Tatsache, dass sie PERFEKT zu diesem sensationellen Lied passt!
Einer der gefühlvollsten Songs ever!!!
09/06/2005 16:39
variety
Member
*****
Schöne Ballade mit Piano. Tönt international und professionell. Starke Stimme.
07/06/2005 15:19
ps86
Member
******
wahnsinn
11/05/2005 15:57
HEndrix123
Member
*****
sehr gut !
27/04/2005 02:21
Richard (NL)
Member
******
A great song - one of the best Popsongs from The Netherlands.
19/05/2004 16:47
SportyJohn
Member
******
Diese Niederländischer Gruppe hat mit dieser Song ihrer debut single von ihrer debut Album: "Nothing Less" in 2000... Dieser Niederländische Gruppe war am 3ter Platz in Jahres Hitparade von 2000 in NL.... sehr gut...
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.