Login
BelgiŽ (Vlaanderen)

Ingeborg - Door de wind

Cover Ingeborg - Door de wind
7" Single
HKM 145491 (be)

Nummer

Jaar:1989
Muziek/Tekst:Stef Bos
Producer:Roland Verlooven
Geluidsfragment:
Gecoverd door:Ingeborg (Break Away)
Angel [BE]
Tamara & Tom
Download / Stream:
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen
Eurovisie Songfestival: 1989:
Finale: 19 (Punten: 13)

Charts

Binnenkomst:13/05/1989 (Positie 26)
Laatste week notering:17/06/1989 (Positie 37)
Piekpositie:18 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:6
Positie aller tijden:7836 (157 Punten)
Vlaamse top 10:22/04/1989 / Piek: 2 / Weken: 9
In de landen:
be  Piek: 18 / Weken: 6 (V)

Tracks

1989
7" Single HKM 145491 [be]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Door de wind
  2:57
2.Door de wind (Instr.)
2:57
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
2:57Door de windHKM
145491
Single
7" Single
1989
Instr.2:57Door de windHKM
145491
Single
7" Single
1989
2:57Het beste uit Tien Om Te Zien Vol. 1Dino
DNCD 1215
Compilatie
CD
1989
International Melodi Grand Prix 1989Continental
10018
Compilatie
CD
1989
2:59Voor ťťn secondeHKM
655.306-2
Album
CD
1990
»» alles tonen

Ingeborg   Discografie / Fan worden

Singles - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Door de wind13/05/1989186
Ga niet weg19/05/19902014
Als dat gebeurt15/06/19911411
Waarom25/01/1992179
Zo dichtbij20/04/20021510
Become Silent29/01/2005Tip: 17 
Laat het maar los23/09/2017Tip 
Gratitude25/11/2017Tip 
 
Albums - Ultratop
TitelBinnenkomstPiekWeken
Hartrock22/04/1995267
Where The Sky Touches The Sea07/10/2017973
 

Reviews

Puntengemiddelde: 4.61 (Reviews: 33)

Musicfreaky_93
Member
****
Jaja, is ganz okay.

Besnik
Member
****
Ein hübsches kleines Lied, aber vielleicht etwas zu harmlos als ein Sieger-Anwärter zu sein! Klingt irgendwie wie ein Liedermacher Song, könnte auch von Reinhard Mey sein!

Acooper
Member
***
Bien fait.

MUSICBOJ
Member
****
Tekstueel is dit nummer écht een toppertje, maar welke snul heeft dit ooit op het ESCF willen brengen? Absoluut geflopt nummer, wat uiteindelijk ook afdoet aan de meerwaarde van het nummer !!! Na al de jaren komt ik uit op nog 4 sterren, ruim voldoende dus !!! 😏

kurtbauer-fordfiesta
Member
****
nett

oldiefan1
Member
****
besser als vieles andere aus dieser Zeit
4++

musikmannen
Member
*****
ESC 1989 - Belgium

Good

Der_Nagel
Member
****
in der Studiofassung ein artiges Popstück der Belgierin – 4*…

Patrick3
Member
******
Prachtig.

ericwyns
Member
*****
Mooi nummer van Ingeborg Sergeant, waarmee ze België in 1989 vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival (met weinig succes trouwens). Het nummer kreeg in 1990 ook een plaatsje op haar album "Voor één seconde".
Laatst gewijzigd: 03/08/2011 21:17

gherkin
Member
***
Geen bagger.
Laatst gewijzigd: 01/06/2015 16:51

Stendarr
Member
***
Kreuzbrav kam die Flämin daher, genauso klang auch ihr Lied. Passt gut ins ZDF-Rentnerprogramm...
Knappe 3.

FranzPanzer
Member
***
Drei Sterne; durchschnittlicher ESC-Beitrag von anno 1989.

lumlucky
Member
***
mittelprächtig

hisound
Member
****
Ja, doch schöner Stück, aber natürlich bei weitem nicht mehr als eine knappe Vier. 4-

Garth Hedges
Member
****
Schattig, kalm liedje uit de pen van Stef Bos,
die zelf ook de achtergrondzang verzorgt.

otnorot
Member
******
Wellicht één van de mooiste liedjes die Vlaanderen ooit naar het Eurovisiesongfestival gestuurd heeft. Na 20 jaar nog steeds mooi om terug te horen.
Wat werd het nummer ook sober gebracht op het ESC, met een jonge Stef Bos in het achtergrondkoortje.
Misschien hadden we beter Clouseau met Anne gestuurd maar dit doet niets af aan de kwaliteit van 'Door de Wind'.

Cheetah
Member
******
Vind ik zooo een geweldig leuk nummer

southpaw
Member
****
Sicher besser als das Gros des ESC 1989.

Augustin54
Member
******
Ebenso schlicht wie raffiniert gemacht. Traumhaft schön!

ems-kopp
Member
*****
In der Tat ein kleines Eurovisions-Juwel. Ein Titel, den ich vollkommen aus den Ohren verloren hatte. Tolle Komposition, toller Text, schönes Arrangement, gut gesungen. Warum also so gescheitert? Aber diese Frage haben wir uns beim ESC ja schon oft gestellt....

aufrechtgehn
Member
*****
Lag es an dem thematisierten Scheißwetter (Durch den Wind, durch den Regen), dass diese wunderhübsche Ballade bei den Jurys so abkackte? Oder an Ingeborgs furchtbar bravem Outfit? Egal - mal wiederschön eine wunderschöne flämische Sehnsuchtsballade, was fürs Herz!

missmoneypenny
Member
****
ein recht hübsches Lied, schade hat sie keine bessere Platzierung bekommen, die Arme.

meikel731
Member
*****
Wenn der Auftritt auch ein bißchen bieder war - tolles Lied
05/05/2008 23:41
manpack
Member
*****
Dit blijft een prachtige ballad van de hand van Stef bos. Jammer dat het toen weinig indruk maakte.
26/01/2007 15:14
Shakiraman
Member
**
es is schrecklich
09/12/2006 01:04
Demeter
Member
******
Platz 19 war ja auch absolut ungerecht! Deswegen soll Ingeborg wenigstens hier zu ihrem Recht kommen! 6 Sterne für den Song und das Mädel aus Belgien. Toller Beitrag im Jahre 1989. In Belgien ein Hit, im Rest-BeNeLux ein Achtungserfolg!
07/12/2006 19:33
vancouver
Member
*****
ja unverständlich warum diese schöne Ballade so schlecht abgeschnitten hat...lag es an ihrem Hosenanzug und an ihrer gar braven Frisur, anyway für ESC-Nostalgiker ein Juwel
22/08/2006 00:02
sanremo
Member
******
ein wunderbarer titel
25/06/2005 10:17
LarkCGN
Member
******
Ich nochmal auf Deutsch? Belgien, 1989, Platz 19 - der totale Flop für die arme Ingeborg. Aber in Belgien war es ein Hit. Starke Stimme. Ich runde auf, weil ich den 89er ESC so gerne mag. Toller Refrain.
13/02/2005 17:19
Richard (NL)
Member
******
In the Dutch language:

Deze bijdrage uit Belgie voor het Eurovisie Songfestival heeft werkelijk alles. wat is dit toch een prachtig nummer. Als je echt om iemand geeft, dan geeft dit lied je nog meer kracht.

"Al zit alles me tegen, door jou ben ik nooit alleen"
Laatst gewijzigd: 28/02/2010 13:01
11/10/2004 22:08
HeNK!
Member
******
Brilliant Belgian Eurovision entry. Lyrics, melody, orchestration ... everything top class! Male vocals by Dutch singer and composer Stef Bos, who also wrote the song. The record is perfect, but ... her live performance at the 1989 festival however was poorly; therefore she ended in the bottom regions at 19 with only 13 points. From May 20, 1989 on 'Door de wind' (Through the wind) topped my charts for 4 weeks and stayed 36 weeks listed. And was voted BEST SONG 1989. In the 1990s Ingeborg frequently appeared in my charts, but was never able to hit that high again.
Een review toevoegen
BelgiŽ (WalloniŽ) AustraliŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
franŃaisenglish
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?
Onze website maakt gebruik van cookies om zijn gebruikers de best mogelijke ervaring van de website te bieden. In bepaalde gevallen worden de cookies ook geÔnstalleerd door derde partijen. U vindt meer informatie in onze verklaring van de bescherming van data.